regenwater-reservoir uit verschillende vaten ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben niet onmiddellijk veel ruimte buiten om een regenwatertank in de grond te stoppen, maar wel een vrij grote kelder waar we makkelijk ons regenwater kunnen doen inkomen. Nu dachten we om het reservoir gewoon in onze kelder op te zetten, alleen is de doorgang wat beperkt (volume van ongeveer 1,5/0,6/0,6m geraakt er in langs het trapgat).
We zoeken dan ook verschillende tanks die we aan elkaar kunnen koppelen om aan een redelijk volume te geraken. Kent iemand een systeem dat hier voor aangepast is?
philippe

Reacties

Waarom werk je niet omgekeerd ? Maak van ( een deel) van je kelder een regenwaterput.

Mets met betonstenen ( of giet beton) en maak waterdicht door met cement te "pleistern".

Werd en wordt nog steeds veel gedaan .

 ja, lijkt me een valabel idee, is wel een langwerpige kelder met tongewelf, en slechts tot 1,2 m hoog met waterdichte kering, rest is gewelf en poreuze steen. Heb ooit eens gehoord van waterzakken die in een kruipkelder werden geplaatst, dat zou misschien een veilig alternatief zijn om te combineren met een extra betonmuurtje rondom.

thx alvast

Een paar kubieke meter water weegt natuurlijk wel wat.en ik weet niet of je kelder op een betonplaat staat.

Misschien hebben alleen de muren een fundering ?

 werd indertijd wat uitgegraven en er is een nieuwe betonplaat gegoten, zal wel lukken, denk ik; als we het over de volledige lengte van de kelder uitwerken, dan spreiden we ook het gewicht.

Eer bestaan moduleerbare, stapelbare mazouttanks in koppelbare modules.