renovatiekost

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft iemand een idee van een prijs per vierkante meter voor een zeer grondige renovatie van een woning van voor de energiecrisis. De bedoeling is de spouw op te vullen en de woning langs buiten in te pakken met isolatie en een buitenafwerking in een hard materiaal, glas en profielen te vervangen door 3-dubbel glas en bijhorende goede profielen, balansventilatie toe te voegen (momenteel zijn er valse plafonds en is er een kruipkelder) en een domoticasysteem te voorzien. Het dak is aan vervanging toe en zou een plat dak worden, met dus een vervanging van de bestaande houten structuur door iets nieuws met meer draagkracht.
De binnenafwerking kan eenvoudig, gepolierde chape, een gezonde stevige pleister op de muren en het plafond. De keuken en badkamer hoeven er niet bijgeteld te worden.

Ik weet dat het een moeilijke vraag is, maar alle cijfers uit persoonlijke ervaringen zijn zeer welkom, kwestie van een idee te kunnen vormen.

Reacties

Hi Lene,

 

Hier mag je een grote verscheidenheid een prijzen verwachten, veel hangt af van afwerking, ontwerp, ... Er zijn heel veel variabelen die de prijs beinvloeden.

 

We zijn +/- hetzelfde van plan, en hebben net de bouwaanvraag ingediend.

Onze architect schat de kosten op +/- 750 Euro per m2. Dit is zelfbouwers prijs. exl btw, exl honorarium.

 

Mijn schoonzus heeft net een verbouwing achter de rug, een niet zo grondige als jij beschrijft, zij komen op +/- 550 Euro / m2. zelfbouw. exl btw.

 

Hopelijk ben je hiermee geholpen.

 

Roeland

Inderdaad, zeer moeilijk in te schatten op voorhand. 

Hier ook een totaalverbouwing achter de rug van een woning uit 1913: koterij afgebroken, de rest gestript, achterbouw bijgezet, nieuwe daken + isolatie, gevel ingepakt met isolatie en Eternit sidings, vloerisolatie, ventilatie, elektriciteit, CV, bezetten, keuken, badkamer,....

Grote zaken door aparte aannemers, de rest zelf gedaan.

In totaal een 700-850 €/m², afhankelijk wat je allemaal meerekent. Je zit ook soms met een dubbele huur, vergeet zeker ook niet de vele 'kleine' kosten zoals containerhuur voor afbraak, kosten voor tellers te verplaatsen

 

Geert