Resultaten PHPP berekening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ook omtrent PHPP resultaten vind ik hier weinig terug dus:

Het zou leuk zijn moesten hier resultaten van PHPP pre-calculaties en/of definitieve PHPP berekeningen gegroepeerd worden. waarden van het resultaat tabblad zijn handig, maar ook wat je bouwt om aan deze waarden te geraken (oppervlakte beschermd volume, manier van bouwen, wandopbouw enz,...) geef maar de info die je wil neerpennen :)

We zijn in ons eigen project bezig met de PHPP pre-calculatie, samen met onze architecte. Dit brengt voor onze toekomsige woning in houtskelet bepaalde zaken aan het licht. Vermoedelijk zullen we voor het certificaat gaan.

We bouwen een houtskelet met isofloc geïsoleerd. Alleenstaande rechthoekige woning,218m² beschermd volume (beneden en verdiep), De compactheid niet zo goed aangezien de dubbele garage een stuk uit het volume wegneemt.

Orientatie is zuid (11 graden west om precies te zijn)

Precalculatie met glas = Uw 0.50 W/m²K, g=51%, Ukader = 0.80 W/m²K, ventilatie: Paul thermos 200DC (92%) + blowerdoor = 0.6 geeft ons als resultaat waarden van:

* Specifiek ruimteverwarmingsverbruik jaarmethode: 13.5kWh/m²a

* temperatuuroverschrijdingsfrequentie: 4%