SB4000TL: Firmware upgrade probleem (Sunny Explorer)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Om Sunny Explorer te kunnen gebruiken heb ik een firmware update gedaan van mijn SB4000TL.

Sunny Explorer werkt goed buiten het feit dat ik geen grafiek te zien krijg.

De upgrade was snel gedaan, iets te snel!! Ik heb enkel “UPDATE COMMUNICATION” gezien, en toen was het gedaan?? Ben dan nog eens opnieuw begonnen en kreeg dan de melding " NO NEW UDATE ON SD CARD”. Dus ik dacht dat het wel in orde is zo?

Nadat ik alle documentatie nog eens heb gelezen heb ik gezien dat ik wel degelijk iets heb fout gedaan, ik heb niet eerst de upgrade gedaan naar 1.71 maar direct naar 2.06!!!

Heeft dit misschien iets met het probleem te maken? En zo ja, weet iemand dan misschien een manier om dit op te lossen?

Reacties

update naar 1.71 is enkel nodig als de reeds geplaatste besturing een lagere versie is.

je moet er wel aan denken de update te doen als er zonnestroom (DC) voorhanden is - dus ook de staaf linksonder moet in het apparaat zitten. Als je dit niet doet is er onvoldoende energie om de update te vervolledigen.

peter

 

Hallo

 

ondertussen gemaild met SMA en die bevestigden dat de initiële firmware reeds die van 1.71 was.

 

Maar hetgeen je zegt denk ik dat wel eens het probleem kan geweest zijn, dat er te weinig stroom was.  Maar als ik het nu opnieuw probeer krijg ik dus de melding dat er niets recenter op de SD kaart staat, dus er start geen update meer.

 

Ik heb terug gemaild naar SMA, maar die reageren ook niet zo snel :-)

 

Ik had hetzelfde probleem en dit mailde SMA mij terug:

Voor goed met sunny explorer te kunnen communiceren moet de potentiometer C onder het scherm gezet worden op een positie van 2 tot f zitten.(niet op 0 of 1) Enkele punten na te checken: - is de communicatie hoog genoeg.(op welke afstand bent u van de omvormer? - Was de omvormer goed gevoed en had die tijdens de dag van de aansluiting geproduceert? - De data's zijn niet op lange termijn(1 of 2 dagen) in de omvormer opgeslaan maar wel op de computer. ALs de omvormer de laatste tijdt niet heeft geproduceert is het normaal dat er niets op het grafiek is getoont. - Hebt u enkele dagen na elkaar elke dag aan de omvormer aangesloten voor de drafieken te bekijken?