schoorsteen probleem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,
ik heb een paar weken geleden een inbouwhaard geplaatst maar aangezien ik niet met de schoorsteen langs binnen kon passeren ben ik van op de inbouhaard vertrokken met een bocht van 45 graden, dan een stuk van 1m en dan terug een bocht van 45 graden(deze zit al buiten), dan een rechte buis (buiten) van 6 meter met een trekkap er op.
het is een dubbelwandige inox buis van 250mm binnendiameter en 300mm buitdiameter (staat bij deze haard zo voorgeschreven) nu is het probleem dat het in het begin ZEER moeilijk is om deze aan te steken, meestal komt er nogal wat rook binnen ondanks dat de raam volledig dicht is komt de rook langs de aanzuigmond . ik heb dan ook al een aantal manieren geprobeerd zoals er veel papier bij doen (zodat ik direct een grote vlam en warmte krijg maar dit helpt allemaal niet. weet er iemand hier een manier voor ? ik was al aan iets aan het denken om deze voor te verwarmen ofzo maar vind niet direct iets ?????

Reacties

papier is te mijden om aan te steken, net dat rookt hard, en je moet vooral ook omgekeerd stoken, zoals ik eerder al een paar keer heb aangegeven.

hierbij een paar links:

video duits  http://www.holzenergie.ch/holzenergie/heizungstechnik/richtig-anfeuern…

video frans  http://www.energie-bois.ch/le-bois-energie/technique-de-chauffage/allum…

pdf duits  http://www.holzenergie.ch/fileadmin/user_resources/publications/315_Ric…

pdf frans  http://www.energie-bois.ch/fileadmin/user_resources/publications/315_Al…

los daarvan lijkt mij een schouw van 6 meter met een diameter van 250mm erg groot, en 25mm isolatie buiten met vriesweer doet de rookgassen ook te sterk afkoelen vrees ik.  en dusb te weinig schouwtrek, met alle gevolgen vandien.   in elk geval zal omgekeerd stoken de hoeveelheid rook sterk terugdringen en de schouw sneller doen opwarmen.  of dat zal volstaan weet ik niet, maar probeer het in elk geval en laat ons iets weten.

bij gebrek aan de in wa sgedrnekte aanmaakblokjes kan je ook een klassiek aanmaakblokje nemen of nog beter is - deed ik vroeger -  met een mes schilfers hout snijden, dat brand direct zonder enige ander hulp.

hans d