Selfmatic Vs Brainbox vs Sack vs ETC ETC ETC

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag iedereen,
Ik wil een verbouwing beginnen...
Het gaat hier over een nieuwe achterbouw van ong. 70 m²(living + keuken onder een platte dak, zuid-westgericht 10m X 7m met een schuifraam van 3 m) die aangekoppeld zal zijn aan een oude woning. Behalve isolatie kan ik niet veel aan doen met die oudere kant van de woning. Het achterbouw zal deftig geisoleerd zijn.
In die achterbouw wil ik vloerverwarming plaatsen en misschien een sier radiator. Voor de rest radiators overal.
Nu komt het neer op welk systeem, welk ketel, welk doe-het-zelf pakket, welke firma van die boven genoemde. Installateurs uitgesloten wegens weinig fonds (ong 25-30.000 voor alles (achterbouw optrekken inclusief) behalve meubels voor keuken en badkamer).
Als jullie ervaringen hebben met een van deze firma´s laat maar iets weten. Tips zijn welkom maar geen onzin van warmtepompen, zonne panelen, pellets en andere dinges.
Personlijk heb ik 2 offertes staan
1. Brainbox - Vaillant 346 - alles daarop - 2361 €
- Vloerverwarming - alles daarop noppenplaten incl. - natsysteem - 2746 €
- radiators Radson - regime 75/65° 5 st - 1500 €
- Sanibox installatie 485 €
- Comfort installatie 671 €
Total 7865 € BTW 21% incl.
2. Selfmatic - Junkers Top 42-3 ZWB Cerapur - alles daarop + 4radiators Superia 3547 €
- Vloerverwarming + 2 radiatoren - alles behave nopenplaten en isolatie - natsysteem - 2394€
- saniself box - 560 €
- 2 dagen werkuren mensen van Selfmatic - 750 € (voor gas leiding te vervangen en eventueel andere klusjes)
Total 7900 € BTW 6% incl.
3. In afwachting voor 2andere offertes
Ik zou liever een atag willen hebben of een goede merk (wiessmann, daalderop) en liefst met een ingebouwde boiler van ong. 50 l. En liefst een droog systeem voor vloerverwarming. Maar die bovengenoemde firmas werken alleen met Vaillant en Chappe
en Junkers en Bulex respectivelijk.
Kan iemand mij iets aanraden in dit zin. Of helpen met kiezen van deze offertes?
Alvast bedankt allemaal,

Reacties

 Sack werkt ook met Atag, wel flinke meerprijs, maar dat moet je zelf afwegen natuurlijk. Als het niet te ver is, zou ik daar zeker eens langs gaan. Als je van de totaal andere kant van de Scheldestad zou komen, denk ik dat HBB in Beringen zeker de moeite is. Ik heb er zelf enkel offerte laten opmaken voor ventilatie, want mijn CV&sanitair lag al vast, anders zou ik er zeker een offerte laten maken.

Waarom droog systeem voor vloerverwarming? Als de achterbouw nieuw is, kan je toch perfect wat meer vloeropbouw voorzien voor een chappeke extra? Persoonlijk ben ik nogal achterdochtig voor installateurs/verkopers die je een droog systeem aanbevelen als nat ook kan.

Als die ketel ook voor sanitair zou moeten dienen, lijkt die mini-boiler me niet zo'n strak plan. Mijn broer had dergelijk systeem en heeft daar dik spijt van. Je hebt niet de voordelen van een serieuze boiler, noch die van een doorstromer. Je warm water is immers vrij snel op & de ketel kan niet (doorstromer-gewijs) warm water klaarstomen. Ik weet dat ze hier op het forum nogal gekant zijn tegen overdimensionering, maar persoonlijk gok ik toch liever op een iets zwaarder systeem. Ik heb uiteindelijk voor een Buderus ketel + boiler gekozen, maar anders hadden we een ietsje oversizede doorstromer gepakt. Ik kan me trouwens inbeelden dat die ketelkes na enkele jaren dienst niet meer aan hun zogezegd vermogen geraken...