Siliconen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Weet iemand met volgende vraag raad?
We hebben problemen met onze gevel. Om een verhaal kort te maken, blijkt een chemisch probleem te zijn met onze gevelsteen waardoor deze (evenals de voegen) gaat verkleuren.
Beste oplossing zou nu zijn deze verven of in een gekleurde silicone steken. Deze siliconen zouden veel duurzamer zijn dan verf en boevendien in heel wat RAL-kleuren beschikbaar zijn.
Heeft iemand hiermee ervaring en is dit effectief zo kwalitatief?

Reacties

Ik dacht altijd dat je gevel moest ademen? Van siliconeverf heb ik althans nog nooit gehoord, van siliconepleister dan weer wel. Zeker dat je dat laatste niet bedoeld? En betreft het een oud -of nieuw huis? -garantie?

Om een probleem op te lossen moet je eerst de oorzaak vinden.

Weet je welk chemisch product oorzaak is waardoor de stenen en voegen gaan verkleuren?

Voor de zogenaamde "zilte" inhoud van stenen heb ik héél goede ervaring met siliconen micro-emulsie in water.
Die zijn niet alleen perfect overschilderbaar maar verhogen de hechting van watergedragen verven (dispersie-emulsie-verven) met circa 50% (fysico-chemisch wordt dit bekomen door het difusie van verflaag met de siliconenproducten).

Hechting is dus geen probleem maar dan zit je nog altijd met het gevaar van verkleuring. Daarom terug herhaling van mij vraag: Ken je de mogelijke oorzaak van de verkleuring?