SmartStones: nieuwe bouwmethode

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zie:
http://www.smartstones.eu/

Bouwelementen op basis van glasvezel, eventueel gevuld met resol, R-waarde = 6.

Reacties

 effe de moeite genomen om ook het demofilmpje te bekijken.... wel jammer dat 2 kerels een kleine constructie neerzetten die bijna zo'n woon/kantoorcontainer lijkt te zijn. Geen ideaal voorbeeld van wat er mee kan gebouwd worden.

Toch een paar opmerkingen:

  • geen thermische onderbreking tussen voor- en achterkant van de panelen want de panelen lijken op kokers/dozen die wel opgevuld worden met resol maar langs de zijwanden kunnen ze kouden blijven geleiden dus mogelijkheid tot koudebruggen
  • er kan niet dikker (of dunner) dan de 12cm van een paneel
  • de kokerbalken zijn ook rondom met doorlopend glasvezel dus wederom mogelijkheid tot koudebrug
  • recyclage van de panelen lijkt me moeilijk omdat de resol vastzit in de panelen
  • de glasvezel panelen bevatten een grote hoeveelheid plastic, zie maar de NEN13706 tab waar er in de dokumenten geschreven wordt over "fibre reinforced plastic composites"
  • met correcte plaatsing van de panelen kan men wellicht een grote mate van luchtdichtheid kunnen verwezenlijken. Zeker als de naden worden afgetapet moet dat echt lukken.... maar vermits deze panelen geen vochtregulerende werking kunnen doen, zal de ventilatie zeker moeten voldoen om teveel vocht in de lucht (en aldus condensneerslag en minder goede leefomgeving) te voorkomen
  • er is nergens een indicatie van kostprijs tegenover andere bouwwijzen.

 

Maar alle bovenstaande punten is wat ik uiteraard kunnen afleiden uit de beperkte info op die site.

 Even ge informeerd en ze zijn blijkbaar nog in de opstartfase van de productie, dus nog geen prijzen.