Solarlog

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

..

Reacties

Hoeveel vraag je ervoor?
Kan je het niet gewoon omwisselen?
Als je deze online hebt gekocht heb je toch 7 dagen bedenktijd?
En als je het uitlegt dat je een 400 nodig hebt dat het een miskoop was?

Sunnybeam

Hallo

De bedenktijd was om voor we wisten dat het de verkeerde was.
Vraagprijs 360euro voor solarlog 100 + piggyback voor sma omvormers.

Welke kwh-waarde zet de solarlog eigenlijk op het internet? Het kan moeilijk anders dan dat dit de productie is die de omvormer zelf produceert, dacht ik. Ik heb zelf geen Solarlog maar wil mijn installatie wel graag benchmarken tegenover andere installaties, dus wil ik geen appelen met peren vergelijken.

De gegevens op het display van mijn Fronius-omvormer wijken echter wel af van de gegevens op de officiële kWh-teller: 360 kwh op de omvormer 330 kwh op de teller.
Is een dergelijke afwijking normaal? Doet dit zich ook voor bij SMA-, Platinum- of andere omvormers? En zo ja ligt deze in dezelfde grootorde?

 

beste

 

Inderdaad bij een SMA omvormer heb je die afwijking ook.

Maar in de solarlog zit een correctiefactor die je kan instellen zodat de solarlog gelijk loopt met de kWh meter voor de groen stroom certificaten.

Het is wel niet duidelijk wie de correctiefactor ingesteld heeft en wie niet.

 

Groeten

 

Bert