sorry nogmaals onderdak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,

Sorry dat ik de vraag nog eens stel, maar in het archief vind ik veel informatie maar toch niet echt een antwoord op mijn vraag. Ik ga binnenkort mijn pannendak renoveren (nieuw onderdak en pannen), een aantal jaar geleden is er al deftig geisoleerd met isofloc (24 cm). Het bestaande onderdak was gebitumeerd papier, dus niet voldoende sterk voor het inblazen van cellulose. Daaarom zijn er kurkpanelen tussen de kepers geplaatst die voor de nodige stevigheid zorgen, en alles is prima verlopen, isolatie is dik in orde. Omwille van vochtregeling in de isolatie kozen we voor een Intello dampscherm, gezien het bestaande onderdak niet dampopen was.
Een paar strenge winters hebben de pannen echter geen goed gedaan, en het wordt stilaan tijd om te vernieuwen. Mijn vraag is nu welk onderdak te kiezen. Ik weet dat nu iedereen Celit gaat beginnen schreeuwen, maar de dikte daarvan is een beetje een probleem naar afwerken (en hoogteverschil) met buren toe, en het afwerken rond de reeds geplaatste veluxen. Vandaar mijn vraag of het werken met doek (geen menuiserite !) een valabel alternatief is. Ik heb de indruk dat de meeste leden op het forum vanuit een nieuwbouw-standpunt advies geven, en dan versta ik de keuze voor Celit perfect. Maar als je in renovatie met bovenvernoemde "problemen" zit, is het dan zo verkeerd om voor doek/folie te kiezen ? Merk ook op dat het gaat over een rijhuis, met intussen een goed geisoleerd dak en buren die ons mee warm houden. Alle oplossing in dit soort huizen zijn volgens mij compromissen, maar ik denk dat we met 24 cm cellulose al niet zo slecht doen :-)
Bedankt voor alle info, en hopelijk vindt er nog iemand tijd om ook mijn vorige post over dit onderwerp van 2 januari eens te lezen.
Alvast reuze bedankt voor alle input die op dit forum te vinden is !

Reacties

 Wim,

Gezien je enkel voor je waterdichting je onderdak nodig hebt zou ik proclima solitex mento of UD kiezen. Idd geen reden voor celit of dergelijke.

Roeland

Als je een dakwerker vindt die panlatjes van 4 cm wil gebruiken, kan je probleemloos Celit gebruiken, maar dit is waarschijnlijk geen oplossing voor je Veluxen.

Ik denk dat om het even welke dampopen onderdakfolie (bvb. D Maxx) een goede oplossing is.