Spouwisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

ik heb een vraagje over isolatie , in onze spouwmuur zit momenteel 7 cm PURplaten , kan ik nu nog bij isoleren dur PUR of iets anders te laten injecteren in de spouw ?

Ga ik hier veel bij winnen ?

Bedankt
Sven

Reacties

Niemand ?

 

hier dezelfde vraag. 5 cm rotswol en nog 3 cm luchtspouw. Zou deze graag laten opvullen; De voordelen volgens mij:

 

3 cm extra isolatie

de plaatsen waar de oorspronkelijke isoltaie slecht geplaast is worden weggewerkt.

geen ventilatie in je spouw waardoor je wrmteverlies pas begint aan de buitenkant van je gevel

 

iemand ervaring mee?

bij rotswol kan je geen pur gaan gebruiken, omdat deze dan uwe rotswol gaat samendrukken = minder goed isoleren van de rotswol.

Dan moet je al thermoparels gaan gebruiken.

En bij thermoparels moet je 3 cm spouw hebben om goed overal te kunnen komen.

Dus het is juist haalbaar.

Zou het toch bij de offerte aanvraag melden, dat er al isolatie inzit.

En best bij verschillende offerte vragen, dan krijg je misschien ook verschillende reakties op jouw probleem.

 

mikason hoeveel cm spouw heb je nog over?

thanks voor het antwoord. ideaal zou zijn als ze overal bijkunnen maar door de bestaande 5 cm rotswol vermoed ik niet dat ik condensatieproblemen ga krijgen als ze ergens een stukje missen.

Iemand goede referenties?

 

 

Er zijn verschillende mensen op dit forum die deze firma  thermoparels hebben laten inspuiten.

http://www.linssen-best.nl/

 

hallo,

 

ik heb 5 cm PUR platen in mijn spouw in de bovenverdieping ( is van recente opbouw). Beneden is het huis van 1975 met spouw van 8.5 cm die ik laat opvullen met eco pearls (ecpoarels). Is het de moeite om de 3.5 cm die over blijft boven ook te laten doen met ecopearls ?

hallo,

 

ik heb 5 cm PUR platen in mijn spouw in de bovenverdieping ( is van recente opbouw). Beneden is het huis van 1975 met spouw van 8.5 cm die ik laat opvullen met eco pearls (ecpoarels). Is het de moeite om de 3.5 cm die over blijft boven ook te laten doen met ecopearls ?

Ik ga hetzelfde doen: nu is er groene plaat van 4cm (styrodur?), ik heb nog een spouw van gemiddeld 6cm. Dit is veel en brengt bij Thermoparels HR++ een Rd waarde van 1,78m2.K/W en Rc waarde van 2,14m2K/W(cijfers van plaatser) van 17,20€. De prijs is afhankelijk van de spouwbreedte. Maar 3,5 cm is weinig. 4cm is normaal het minimum om te kunnen inspuiten. Van die 17,20 kan je 6 € recupereren (tot 133m2).

Bij inspectie van de spouw is vooral gebleken, dat mijn spouw echt fungeert als een schouw (enorme tocht) en gezien vroeger niet zo secuur met isolatie werd omgesprongen, zal er waarschijnlijk ook tocht zijn aan de kant van de binnenmuur. Met HR++ parels zal die tocht onmogelijk worden en ik verwacht een spectaculair resultaat qua isolatieverbetering.

Installateur is www.bameco.be

7 cm PUR is niet slecht,maar dat kan beter. Of je veel wint door bij te isoleren hangt af van de rest van de isolatie. Als je bv 22cm isolatie in het dak hebt, 10cm in de vloer en 3dubbel glas, dan is de 7cm in de muur het zwakste punt en ga je veel winnen door bij te isoleren.

Vul volgende rekenblad eens in voor de situatie met en zonder extra isolatie:
www.bouw-energie.be/energieverbruik.php

Hier wordt geschatte verwarmingskost in euro/jaar berekend, en aan de hand hiervan kan je zien of de inverstering op een aanvaardbare termijn wordt terugverdient.