Spouwmuur maken en isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Mijn huis is gebouwd in 1900 en heeft geen spouwmuur. Nu moet er binnenkort een nieuwe betonvloer gestort worden (de huidige vloer is namelijk ook niet geïsoleerd en ook niet vlak) en wil ik ook direct de muren isoleren.

Ik ben zelf niet zo'n voorstander van werken met voorzetwanden van gipsplaten. Zeker niet omdat ik een vochtprobleem heb gehad in mijn muren. Waarschijnlijk ging dit om doorslaand vocht vanwege een verstopte rioolkolk voor mijn woning. Ik ben dus van plan een spouwmuur te creeeren door aan de binnenkant een muur te maken van Ytong blokken (10 cm).

De spouw wil ik dan isoleren. Natuurlijk wil ik graag de isolatie zo dun mogelijk houden, maar tegelijkertijd ook zo'n hoog mogelijke isolatiewaarde halen.

De verschillende opties die ik nu overweeg zijn:
- resol (Kingspan K8 isolatieplaten)
- Mupan Ultra XS
- Rockwool 433 HP

Mijn voorkeur gaat uit naar Resol omdat dit de hoogste isolatiewaarde heeft. Maar ik twijfel omdat het niet zo goed bestand is tegen vocht en ik dus al in het verleden een vochtprobleem heb gehad...

Belangrijk is natuurlijk ook dat het enigszins te doen is om het isolatiemateriaal te bevestigen tussen de bestaande buitenmuur en de nieuw te bouwen binnenmuur.

Zijn er nog opties die ik over het hoofd zie? Wat zijn jullie suggesties?

Reacties

Misschien is dit een optie? Is muur en isolatie tegelijk.

http://www.chanvribloc.com/Chanvribloc-documentation.html (heb er wel nooit mee gewerkt, dus kan niet zeggen hoe goed het is)

Helaas is mijn Frans niet zo goed, dus echt helemaal begrijpen wat er staat kan ik niet.

Maar ik denk dat ik sowieso liever voor cellenbetonblok + isolatie ga omdat ik denk daarmee een hogere isolatiewaarde te kunnen halen. Aangezien ik hopelijk maar één keer de muren ga isoleren wil ik het zo goed mogelijk doen. Natuurlijk zal ik daarbij ook op de kosten moeten letten, maar een hoge isolatiewaarde is voor mij op dit moment belangrijker dan lage kosten of een makkelijke verbouwing.

 Beste Sleeve,

Er zijn alternatieven (houtenvoorzetwand met cellulose, houtwolisolatie, cellenglasblokken,...), maar belangrijker is de uitvoering ter plaatse van de kritische punten.

 

Wat doe je ter hoogte van koude bruggen (dwarse binnenmuren, betonvloeren, verdiepingsvloeren, dak,...)?

 

Hoe pak je de aansluiting van de isolerende wand aan ter hoogte van de ramen en deuren?

 

Mvg,

Dries

 

zie :

http://www.isolatiefolie.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=65

 

weet niet wat dit waard is, maar is maar 3 cm, en ook :

 

http://www.isolerendoejezo.nl/vloer/vloerisolatie-methodes/isolatiematrassen-houden-vocht-en-koude-in-bodem

weet niet of je dit in de muur kunt gebruiken

Kent iemand/heeft iemand deze materialen al gebruikt ?

 

mvg

 

Ronny