spouwmuurisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik heb hier op de site een beetje gelezen ivm isolatie van spouwmuren. Ik heb al een paar bedrijven over de vloer gehad, maar nu blijkt dat de ene mij supafil van knauf aanraad ondanks het vochtprobleem de ander raad mij door dit vochtprobleem parels aan. Nu heb ik een staaltje knauf meegekregen en heb ik dat nu ongeveer 2 dagen int water staan. Na een 12u had ik toch het idee dat ik dat materiaal kon uitwringen. Dus ik denk nu toch dat water absorbeerd.....
Hoe staan jullie daarover en wat vinden jullie van de parels??

Reacties

Dag Nikita,

kan je eerst even uitleggen over welk vochtprobleem het hier gaat?
Bij het plaatsen van isolatie in de spouw is het namelijk van cruciaal belang dat er niet teveel vocht door de gevel komt.

Indien je hieraan twijfelt, laat je de gevel best herstellen waar nodig en kan je vervolgens de gevel waterafstotend maken met een product.
Mijn gevel was indertijd nog in een goede staat, ik heb mijn gevel deels (vooral de kant van slagregen) laten behandelen tegen waterdoorslag.
Dit werd uitgevoerd door de firma Rodinia.

Ik heb indertijd ook allerlei opzoekingswerk verricht naar isolatietypes en dit is wat ik me nog herinner:

Kies voor minerale producten (zoals glaswol) omdat ze dampdoorlatend zijn.
Elke isolatie neemt vocht op, maar wat essentieel is, is dat het vocht niet te lang in de isolatie circuleert (hierdoor treedt veroudering op).
Bij isolatie met een natuurlijke oorsprong zal de absorbsie veel beperkter zijn dan bij synthetische isolatoren (waar lijmen (zoals bij de parels) of pur aan te pas komen).

Ik heb voor glaswol gekozen en ben er heel tevreden van.
Ik begrijp je angst voor vocht, maar je moet de nodige stappen ondernemen om te voorkomen dat je doorslag krijgt van vocht.

Het feit dat ik mijn woning tegen het vocht heb laten behandelen gaf me een gerust gevoel.

 

Inderdaad NOOIT een muur isoleren die vochtproblemen heeft, maar wel eerst het vochtprobleem grondig aanpakken, en pas daarna isoleren.

 

Dirk