styrodure platen lijmen op plafond

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Men garage met sectionele poort heeft in de winter nog wat nadelen.
men bovenliggende living heeft een koude brug via de vloer.
Ik zou het garageplafond dat nu gegipst is en geschilderd, willen belijmen of monteren met 3 à 4 cm dikke styrodureplaten. De menigen lijken zo erg uitéén te leggen, de ene zegt dat gaat met lijm niet houden,dat moet je mechanisch bevestigen, de andere zegt dat dit met goede lijm wel mogelijk is (tec7), bestaan er voordeligere goed lijmen?
wat is jullie ervaring hiermee ?
Tweedens : kunnen die platen overschilderd worden ?
bestaat er een pasta om eventuele beschadigingen te herstellen ?
Een familie gebruikte isomoplaatjes, tegeltjes en had al resultaat met 1 cm dikte.
Nu ik wil graag iets degelijker, dikker en hogere isolatiewaarde.

Reacties

Met 60mm dikte heb je voldoende, niet meer niet minder. De platen tand en groef zijn heel makkelijk te lijmen met TEC-7. Alle naden aftapen +  zijkanten (aansluitingen met de muren). Er mag geen luchtcirculatie bestaan tussen plafond en isolatieplaten.

Mon  

Ik zou ook voor minimum 60mm opteren, of zelfs 80mm, maar vooral ook 2 lagen geschrankt aanbrengen. En inderdaad, met Tec7 (of Max8, da's eigenlijk hetzelfde maar kan je goedkoper vinden).

Als je zou opteren voor PU platen (R****cel), die zitten tussen een multilaag van kraft/metaal. Die zijn in elk geval probleemloos overschilderbaar.

het probleem blijft natuurlijk de binnenmuren van de garage die ook in contact komen met de vloer van het verdiep. Hoewel dat er al flink verbetering zal zijn met de isolatie tegen het plafond.

En het geschrankt werken en afplakken is een aanrader want mijn ouders hadden ook harde isolatieplaten gebruikt om een wasplaats/wc ruimte onder dak te isoleren aan de dakzijde... maar de platen waren enkel met de tand/groef tegen mekaar gezet maar de tocht langs de reten en kiertjes deed het isolatievermogen compleet verdwijnen. Mijn vader heeft nog geprobeerd met doorzichtige siliconen maar dat had geen effect. Dus luchtdichtheid is ook van belang voor zo'n kleinschalig isolatieprojectje !

Bedankt allemaal voor de fijne en snelle reactie.

De tips zijn zeer welkom .

groeten,

robert