teruggave van belastingen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

 

Geachte,zou jij me soms  kunnen helpen?

Ik heb in 2009 zonnepanelen geplaatst,heb daarvoor lening aangegaan van 

25.000 euro

Normaal krijg ik 40% terug van  de belastingen,maar ik krijg niets,waardoor 

ik mijn budget enorm zie dalen

Mijn contract van de aankoop is volledig in orde,

daar staat ook op dat ik indien aankocht dat  ik 40% ging terug krijgen

Ik begrijp er niets  van ,!

graag je advies aub?

 

Lucien

Reacties

 waarschijnlijk een overbodige vraag... maar je hebt toch de aankoop van de zonnepanelen ingebracht in het juiste vak (alsook de lening mocht dat een hypothecaire lening zijn)

Lucien,

als je wel degelijk de juiste code hebt ingevuld op  uw belastingaangifte, is er nog een andere mogelijkheid. Voor zonnecelpanelen krijg je een belastingvermindering (en eventueel ook voor de intresten van een groene lening). Een belastingvermindering is iets dat je maar effectief kan genieten, wanneer je voldoende inkomen  hebt, zodat er belastingen verschuldigd zijn. Dat heeft niets te maken met belastingen moeten bijbetalen of terugkrijgen. Het wil wel zeggen dat uw inkomen voldoende groot moet zijn, zodat je, als er op voorhand niets zou zijn ingehouden (via bedrijfsvoorheffing of voorafbetaling van belastingen) wel zou moeten betalen.

Veel gepensioneerden hebben een dusdanig laag inkomen dat ze hoe dan ook toch geen belastingen verschuldigd zijn. In dat geval kan er dus ook geen vermindering van belasting meer gebeuren :  de belasting is al "nul".

Voor een aantal energiebesparende uitgaven bestaat er sinds 2009 een systeem van belastingkrediet : in dat geval krijg je wel echt geld terug, zelfs als je inkomen zo laag is dat je geen belastingen verschuldigd bent. Helaas voor u bestaat het belastingkrediet niet voor zonnecelpanelen.

Klopt,

 

Mensen met een laag inkomen zoals gepensioneerden, werkloosheidsuitkering, deeltijdswerkende, een uitkering van de ziekenkas...betalen weinig belastingen omdat hun inkomen al laag ligt. Dan kan je ook niets weerkrijgen of niet het volledige bedrag...

 

Er heerst een beetje een verkeerd beeld hiervan.

 

En de ene verkoper zal u daarvoor waarschuwen dat je u er moet op bevragen en ander zal u niets zeggen. Maar ik denk niet dat er veel verkopers/installateurs een loonbriefje gaan krijgen van de klant om het eens uit te zoeken hoeveel voordeel ze nu juist doen.

 Er bestaan wel programmatjes waar je het eens in kan steken om te testen, zo kan je mss eens zien waar het probleem juist zit. Ik heb het fictief ook eens gedaan op tax-on-web om te zien wat het geeft. 

 

Of toch eventjes bij het belastingskantoor langs gaan...Een fout kan altijd...