Tweevoudig of drievoudig glas?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

We denken na over de aankoop van onze ramen. We willen graag jullie hulp inroepen.
We bouwen een strobalenwoning (voorlopig K-waarde: 26 (met 1,1 W/m²k glas): voorzien we glas met een U waarde van 1,1 W/m²k of 0,7 W/m²k. In geval van de laatste U-waarde hebben we de keuze tussen drievoudig en dubbele beglazing. De Mirror Heat is zulk een dubbele beglazing met een verbeterde U-waarde. Bij deze laatste is het raamprofiel gelijk met dit van een gewone dubbele beglazing.
Wat is jullie mening? Iemand ervaring met ramen van het merk: INTERNORM?

Groeten,

Wim

Reacties

Wim,

 

Heb je het budget , ga dan voor de drievoudige beglazing. Het comfortgevoel ligt merkbaar hoger : kijk maar naar de temperatuurcurves van de 'binnenste' glasplaat. Geen 'koude-straling' of 'koude-gevoel' meer in de nabijheid van het glas bij koude buiten.

0,7 en beter met dubbel glas ... ? Krypton is ook niet goedkoop , he ! En wat betreft die Mirror Heat , ik heb die ergens gezien op een of andere beurs : prijs gevraagd ... neem de prijs van drievoudig glas en geef er dan nog een lap op en je komt aardig in de buurt. (Nuance : dat was ongeveer een jaar of twee geleden. 'k Heb er verder ook niet meer naar gekeken/gevraagd.)

Internorm, Haussler, Martens, ... SIGG, Rehau, ... De ramen zijn geattesteerd dus daar zal t niet aan liggen. Wat rest er dan nog om plus- en min-punten te geven : productie, levertermijn, plaatsing.

Bart

Akkoord Wim met je betoog, zeker drievoudig glas aankopen maar met warme rand (spacer), zéér belangrijk!

Mon 

Hallo,

Dank voor jullie antwoord. We appreciëren dit erg.

Het is niet altijd even makkelijk een keuze te maken. We komen een verschil uit van 8930 euro (verschil dubbel en drievoudig glas). Kiezen we voor de internorm ramen dan is het verschil niet zo groot maar dit komt omdat ze voor dubbel en drievoudig glas dezelfde profielen gebruiken.

Wim

 

Hallo,

Waar letten we verder op bij de aankoop van ramen. Kan iemand ons verder helpen en specifiëren welke verschillende thermische afstandhouders er zijn. Welke afstandhouders zijn het best?

Wim

Hallo,

Waar letten we verder op bij de aankoop van ramen. Kan iemand ons verder helpen en specifiëren welke verschillende thermische afstandhouders er zijn. Welke afstandhouders zijn het best?

Wim

8930 euro verschil tussen dubbel en drievoudig glas ???

Hoeveel ramen en hoeveel vierkante meter glas tellen we dan ?

En wat is de totale offerteprijs ?

Dag Bart

Sorry, ik was misschien onduidelijk. Ik spreek hier over een totale meerprijs: dus meerprijs voor glas en raamprofiel.

Wim

Hoi,

Persoonlijk zou ik niet besparen op het schrijnwerk,zelfs al plaats je passieframen,dan blijft dit toch nog altijd de zwakste schakel in je isolatie.Niet alleen het glas is belangrijk maar ook de profielen en de plaatsing(luchtdicht).Zeker niet omdat in een strobalenwoning meestal nogal veel glaspartijen worden voorzien.

Voor onze strobalenbouw hebben we dan ook gekozen voor houten ramen van ewitherm en zijn daar zeer tevreden over.

Groeten

maar je zei: "We komen een verschil uit van 8930 euro (verschil dubbel en drievoudig glas). Kiezen we voor de internorm ramen dan is het verschil niet zo groot maar dit komt omdat ze voor dubbel en drievoudig glas dezelfde profielen gebruiken."

hoe kom je aan 8930 euro verschil om onmiddellijk erna te zeggen dat met internorm het verschil niet zo groot is ?

wat zou het verschil zijn met internorm en wat was dan de andere fabrikant ?

Dag Kris,

Internorm gebruik dezelfde dikte voor raamprofielen voor dubbel en drievoudig glas. Hier betalen we enkel de meerprijs voor het glas. In de andere offerte is er ook een verschil qua dikte in raamprofiel. Het verschil van 8930 € is het verschil in profiel maar ook in glasdikte. Sorry voor de verwarring.

 

Wim

Kan u ook zeggen wat het verschil is in prijs voor de Internorm tussen 2- en 3-voudig glas ?

als je tussen de keuze staat van drievoudig en heat mirrorglas, vermoed ik dat je met dit heatmirror toch stukken voordeliger uit bent, en je kaders bovendien een derde minder gewicht moeten torsen!
bij mij was die prijsofferte voor heatmirror glas (met U=0,66) enkel 10% hoger dan die van 1,1-glas...Ik heb het enkel over meerprijs van het glas, niet over kaders dus.

Dat hangt van de isolatiewaarde en omvang van je kaders af of je hier opteert voor de veel duurdere passiefhuiskaders. Liever dan dit heatmirrorglas in dezelfde kaders dan 1,1 glas in die kaders hee. Een kwestie van budget...