Type motor

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een theoretisch model uitgewerkt voor een particuliere windturbine. Hierbij werk ik uiteraard met een generator, nu vraag ik me af wat het vermogen zou moeten zijn van deze generator. Kom ik toe met een 4kW of is dit te veel of te weinig?

Alvast bedankt
Jan

Reacties

Het vermogen van je generator is uiteraard afhankelijk van het opgenomen vermogen door je turbine. Het maximale vermogen kan je berekenen door (cutoff-snelheid * oppervlakte rotor * massa van lucht)*efficiƫntie van de rotor.

Dit sterk vereenvoudigde model gaat uit van een cilindrisch volume waarin je de kinetische energie voor de rotor beschouwd als opvangbaar. De efficiƫntie van de rotor is dus de procentuele vertraging van de lucht na de rotor tov voor de rotor.

Cutoff snelheid wordt meestal op 25 m/s genomen omdat de meeste torens en wieken boven deze snelheid risico op breuk hebben.

Ik vertrek van men generator en pas mijn ontwerp aan aan het vermogen dat ik nodig heb voor een gemiddeld gezin van stroom te voorzien. Mijn vraag is dus niet hoe ik mijn generator bereken aan de hand van mijn wiek en dergelijke maar eerder wat het vermogen is dat ik nodig heb om een gezin van stroom te voorzien. Toch bedankt.

Mvg

Jan

Beste

indien de molen steeds even snel zou draaien, zou de formule

(jaargebruik in kWh)/8800 = vermogen molengenerator in kW

              een voorbeeld :  3500kwh /8800 = 0.40 kW generator

Voor grote windmolens is het zo dat ze maar 1/4 (???) van hun "volle bak" vermogen halen , dus heb je als formule

(jaargebruik in kWh)* (1/4)*/8800 = vermogen molengenerator in kW

               een voorbeeld  3 500 kwh * (1/4) * 8800 = 1.6 kWh

eddy

ps die 8800 komen van het aantal uur in een jaar

ps geen garantie dan een kleine windmolen op jaarbasis  1/4 van hun "volle bak" vermogen halen.