U-wert.net

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Menschen aanschouwt dit:

 

http://www.u-wert.net

 

Gratis online rekentool voor U-waarden, zowel homogene als heterogene lagen (lees: isolatie tussen kepers), berekening van de warmteopslagcapaciteit en de vochthuishouding, met Glaser-diagram en handige, duidelijke voorstelling van de ingegeven constructie. De berekeningen kunnen gedownload worden als pdf. Er worden waarschuwingen gegeven als de constructie niet veilig is en alles wordt duidelijk afgetoetst aan de EnEv (zo'n beetje onze EPB maar dan beter).

Er zit al een redelijk uitgebreide bibliotheek ingebouwd maar je kunt die zelf nog uitbreiden en aanpassen. Geen registratie vereist.

Klink ik overenthousiast? Misschien, want Duits is de voertaal... Even spoedcursus Duits voor eco-dummies:

dämmung = isolatie

tauwasser = condensatie

klinker/vollziegel = baksteen

 

Zo, en nu allen daarheen alvorens de zoveelste vraag te stellen over wandopbouw.

Reacties

 Voor de minder Duits begaafden onder ons (zoals ikzelf):

Indien je google chrome gebruikt kan je websites automatisch laten vertalen.

Natuurlijk niet perfect, maar best goed genoeg.

Proberen maar

 

Roeland

Vraagje over de condensatielijn: Während der winterlichen Tauperiode von 60 Tagen fallen in diesem Bauteil insgesamt 0.025 kg Tauwasser pro Quadratmeter an.  Mijn Duits is niet zo goed maar bedoelen ze hiermee dat in een periode van 60 dagen aan voorgeschreven condities 25gr water per m2 wordt gecondenseerd?

Geweldig die site, gebruik het al enkele jaren om te checken op condens.

Ingir, die condens, verkrijg je die dan aan 60 dagen aan de voorwaarden die je dan hebt ingevuld (standaard binnen 20° en 50%; buiten 80% en -10°)?