Uit de ODE-nieuwsbrief: Vrachtschepen nu ook op pellets?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Naar de titel van de thread verwijzend: uiteraard onzin, in geen geval. Maar hier gaat er weer hetzelfde decennium groene energie à volenté mee geproduceerd worden, als dusdanig verkocht en GSC's opgestreken. En de eventuele overschot verkocht aan europeanen met pelletkachels?

"Electrabel verwekt energie met Canadese houtpellets

Energieproducent Electrabel en zijn moederbedrijf GdF Suez hebben een minderheidsbelang genomen in een joint venture met de Canadese Pacific BioEnergy Corporation.

Electrabel investeert € 17 miljoen in het project. Daarmee willen de twee partners de productie van houtpellets voor biomassa in Canada opdrijven. Als onderdeel van de overeenkomst zal Electrabel gedurende één decennium 225.000 ton biomassa overnemen. Het voorbije jaar gebruikte Electrabel in zijn Belgische productie-eenheden 1,1 miljoen ton biomassa. In vergelijking met energieverwekking op basis van steenkool, betekende dat een besparing van 1,6 miljoen ton op de uitstoot van koolstofdioxide. Door de nieuwe overeenkomst zegt Electrabel nog eens 4 miljoen ton koolstofdioxide te kunnen besparen"