Uitbreiding pv installatie terug laten keuren of niet

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik overweeg om een kleine uitbreiding te doen,maar moet er dan terug een keuring gebeuren,krijg tegenstrijdige info,volgens installateur en VREG(telefonisch nagevraagd) moet dit niet gebeuren maar volgens netwerkbeheerder wel en zijn het deze niet die moeten de GSC's kopen en daarom kunnen weigeren te betalen.
Iemand met ervaring met een uitbreiding voor meer info?
Mvg

Reacties

Goeie vraag.
Zou ik ook wel willen weten, want ik denk ook aan een uitbreiding.
Wat de VREG betreft, zouden er twee mogelijkheden zijn voor je GSC bij een uitbreiding. Ofwel sluit je de nieuwe installatie aan op de reeds bestaande productiemeter (voor de GSC), en loopt je "contract" voor de GSC verder (dus voor hetzelfde bedrag van de eerste, maar de looptijd eindigt samen met die van de initiƫle installatie). Ofwel laat je een bijkomende productiemeter plaatsen, die dan voor 20 jaar GSC telt, maar aan het tarief dat geldig is op moment van de plaatsing. Vanaf volgend jaar dus 350 eur.
Maar ik kan me niet voorstellen dat een uitbreiding van een PV installatie niet zou moeten gekeurd worden. Want op zich is dat toch sowieso een nieuwe productie-eenheid, die aan bepaalde normen moet voldoen, en dus is een keuring onvermijdelijk ?

Echt verder niemand ?

Mvg

je zal zekers moeten laten keuren

 

je moet bewijs opsturen naar eandis voor aanvraag groene stroom

 

als je dit niet zou doen zou je wel eens bij kontrole je groene stroomcertificaten kunnen verliezen

 

dus zekers doen