Vat isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben momenteel bezig met het konstrueren van een rechtopstaand vat , 650 liter in rvs 4mm. Dit vat word gevoed door een vrijstaande kachel met watermantel en moet zowel dienen om de (gesloten)cv als het tapwater te verwarmen, dus met 2 rvs spiralen binnenin. Mijn probleem is nu dit vat te isoleren, het vat heeft een diameter van 70 centimeter en is 180 centimeter hoog. Ik heb getracht om met een halfronde mal( diameter doormidden gedeeld)x 30cm hoog een schaal te spuiten met PUR schuim, de wanden van de mal heb ik met frituurolie ingesmeerd om hechting te voorkomen toch is dit een geknoei en het duurt lang eer de inhoud van de mal is uitgehard. Ik zou graag weten of er 'n soort van deken is, schuimrubber o.i.d. die ik rond het vat kan lijmen, binden. Het spreekt vanzelf dat het isolatiemateriaal niet mag inzakken onder invloed van water, iemand een idee? berclaes

Reacties

De vaten bij ons op het werk zijn geïsoleerd met Armaflex dit kun je in stukken lijmen op het vat en dan de naden afkleven.

Het is wellicht niet de meest ecologische oplossing maar wel efficiënt.

Waar je het kan kopen kan ik niet direct zeggen, misschien eens zoeken op het net.

Groetjes,

Jimmy

Waarom doe je dat vat niet gewoon een dikke glas - of rotswollen jas aan ?

Ik ben namelijk bang dat dit door de tijd gaat afzakken, m.a.w. dat glas- of rotswol niet stijf genoeg is. Bovendien is PUR isolatie nog iets beter dan rotswol. 

Armaflex is inderdaad een goede tip alleen valt de isolatiewaarde van 0,033 w/mk wat tegen.

PUR-schuim heeft 0,025 w/mk.

 

       BèrClaes

pur is niet ecologisch.

Gespoten pur-schuim heeft bovendien quasi steeds een veel lagere isolatiewaarde dan pur-platen, vergis u niet.

 

Er zijn trouwens speciale isolatie matten en dekens op de markt om rond buizen te doen, in grotere installaties is een diameter 70cm echt geen uitzondering.

 

Kun je de ganse constructie ook niet in een vierkante kast inwerken?  Ik de hoeken kan je dan beduidend meer isolatie steken.  De kast kan ook de isolatie ondersteunen.