Velux of Fakro of ROTO

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste Mensen,

wat raden jullie mij aan? Velux of Fakro of Roto in mijn zolderkamer? Zijn er wel genoeg aannemers die werken met Fakro of Roto? Wat is het voordeligste in prijs? Ik wil twee vensters laten plaatsen van ongeveer een meter op een meter... kan er mij iemand een plaatser aanraden in het Antwerpse die goed werk levert tegen een goeie prijs? Is er hier iemand die zijn zolder prachtig heeft verbouwd met zulke ramen en ecologisch heeft geisoleerd en afgewerkt en waar ik een kijkje kan nemen?:-) kwestie van ideeen op te doen...Vriendelijke dank, Marijke

Reacties

Marijke,

Ik heb zelf vensters van Fakro in mijn dak staan. Waren destijds (2005) een kleine fractie goedkoper dan Velux en de isolatiewaarde van het glas was beter (1,1 bij Fakro i.p.v. 1,3 bij Velux als ik mij niet vergis), inmiddels is dat wellicht geƫvolueerd en dus terug na te kijken.
Voordeel van Fakro: Bediening van het raam aan de onderzijde, je hoeft dus geen trapje bij te halen bij hoger geplaatste ramen.
Nadeel van Fakro: De accessoires (verduisteringsgordijntjes, zonwering, rolluiken,...) zijn enkel verkrijgbaar bij de bouwhandel. Velux kan je wellicht al eens goedkoper terugvinden in promoties bij grote distributieketens...

Technisch zijn Velux en Fakro perfect vergelijkbaar, geen toeval: de oprichter van Fakro is een ex-Velux medewerker. Plaatsing is dus ook sterk vergelijkbaar.
Mijn plaatser had nooit Fakro geplaatst, uiteraard wel Velux. Hij zag er geen enkel probleem in.

Bert

Hallo Bert,

Bedankt voor je reactie!

Was je tevreden van je plaatser? goeie prijs en mooi werk? kan je me anders zijn gegevens doormailen naar MarijkeAntwerp@hotmail.com (indien je hem aanraad uiteraard)

Bedankt!

groetjes,

Marijke

Sedert dit jaar heeft Velux nu ook drievoudig glas.
De raamkaders zijn ook meer isolerend.

Ik zou gaan voor drievoudig omdat platte of schuine vensters meer warmte verliezen dan verticale vensters. Roto heeft die ook. Fakro?

ja, fakro heeft die ook, en al lang. maar dit merk is niet populair in belgie.
fakro zou beter scoren op luchtdichtheid dan z'n concurrenten. ik zeg zou, omdat ik er nog nooit eentje gemeten heb.

hans d