Velux ventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen

We gaan ons dak vernieuwen en goed isoleren (R-waarde ongeveer 8). We plaatsen ook een aantal Velux dakvensters met Energy Star glas (0,5 voor het glas, 1,1 voor het ganse raam).

We proberen zo luchtdicht mogelijk te bouwen en voorzien een balansventilatie.

Nu lees ik dat een Velux raam altijd een natuurlijke ventilatie heeft, een soort van rooster dat over de ganse breedte van het raam loopt.

Dat is natuurlijk niet zo interessant wanneer je luchtdicht wil bouw en de ventilatie wil doen met je balansventilatie.

Iemand ervaring hiermee? Kan je die ventilatierooster in de Veluxen dichtmaken op één of andere manier?

Laat maar weten als er vragen zouden zijn!

Groeten
Toon

Reacties

Beste Toon,

 

ik vermoed dat ze de ventilatiestand bedoelen die inderdaad op elke velux staat. Het gaat hier over de handgreep om het raam te openen die je open kan klikken zonder dat je raam opengaat. Dan staat hij in "ventilatiestand". Pas als je verder trekt aan de handgreep, klikt jou raam open. Als je de handgreep volledig toeklikt, dan wordt het rooster door een soort mousse afgesloten en stop de ventilatie. Een goed geplaatste velux is even luchtdicht als een goedgeplaatst "normaal" raam. 

groet

Wouter