venster folie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met de vensterfolie van luxa solar .

Is dit echt energiebesparend ,......

En wat kostten deze folie s?

Reacties

 Vensterfolies hebben, afhankelijk van de toepassing, vooral nut in de zomer.

Bij warme en felle zon kunnen die folies dan gefilterd licht binnenlaten zonder UV en warmtestralen. Het voordeel mag duidelijk zijn: minder verkleuring van bepaalde kunststoffen (bv. de bekende beige plastieken behuizing van computers en printers) en een meer controleerbare temperatuur. Zeer nuttig dus voor grote raampartijen waarbij men in de ontwerpfase vergeten is dat veel glas en zon in de zomer een serre-effect kan geven.

Over het nut van dezelfd folies in de winter..... denk ik dat het maar een marginaal effect zal zijn. Het is tenslotte maar een folie van enkele tiende millimeter dik, dewelke vooral zonnelicht moet filteren.

Het zou dus ook kunnen dat in de winter diezelfde folie dus minder warmtestraling van de zon binnenlaat en dat je dus meer moet stoken.