ventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Kan er iemand mij de zin of onzin noemen van de isolatie van ventilatiekanalen in een ph (spiraalbuizen binnen het beschermd volume)

Misschien condensatie in combinatie met glycol bww in de zomer ?

Weet er ook iemand de precieze reden waarom paul zijn thermos niet meer maakt maar nu de novus promoot?

 

 

Reacties

Binnen het volume zie ik het nut ook niet. temperatuur is toch (bijna) gelijk. Maakt bovendien niets uit in EPB of PHPP berekening, die kijken enkel naar leidingen buiten het volume.

Misschien condensatie in combinatie met glycol bww in de zomer ?
Veel condensatie moet je niet verwachten, het temperatuur verschil is niet zo groot.

Bij ons liggen de leidingen nu wel toevallig in de met cellulose geïsoleerde tussenvloer. Maar dat is omwille van akoestische redenen en niet voor isolatie van die leidingen.
Voor condensatie vrees ik niet want cellulose kan dat zeker opnemen moest het voorvallen.

Beste

Wanneer u de ventilatie lucht gebruikt om het huis te verwarmen , is het van groot belang deze te isoleren. Zoniet komt de warmte waarschijnlijk op de verkeerde plaats terecht.

eddy

ps Over paul: ik denkt dat het te maken heeft met betere en stillere motoren. Probleem is we dat het nieuwe toestel nogal krap is voor de belgische verluchtingsnorm.

Vergeet ook niet de aan-en afvoerbuizen van een balansventilatie (de buizen die lucht van buiten aanzuigen en afvallucht naar buiten blazen).

Lengte en isolatie van deze buizen in de geïsoleerde schil maakt wel een verschil voor PHPP.

Heeft er hier iemand een idee of ik de aan en afvoer van onze balansventilatie in dezelfde tipgevel kan plaatsen (8 breed en 4 hoog) en zo ja hoever moeten deze dan minimum uit elkaar? Welke muurdoorvoor systeem gebruik ik best waar op letten ?

Ik sluit me volledig aan bij pfft.

Als je de ventilatie gebruikt met een naverwarming op de inblaaslucht, is dit zeker nodig.

http://passiefhuissintpauwels.wordpress.com/2010/12/26/week-49-kerstvakantie/

Mischien ook als je de ventilatielucht in de zomer wilt koelen met een bodem- of aardwarmtewisselaar.

 

 

 

 

Om praktische redenen zal het dikwijls niet anders kunnen. Hou dan wel rekening met de overheersende Z-W wind, zodat de uitlaat windafwaarts staat.