Ventilatie systeem D: Thermelec GLL / GLR 550

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Heeft iemand ervaring met de GLL of GLR 550 ventilatie-unit van Thermelec in combinatie met hun flexibele buizen?
Uit hun offertes kwamen zij wel poistief naar voor, maar ik heb wat schrik voor 'geluidsoverlast' dat dit systeem met zich meebrengt.

Reacties

als je vraag gaat over de zgn. PE-buizen (je had geen website link vermeld dus kon ik het zelf even niet opzoeken) dan zijn er reeds meerdere forumtopics over geopend. Zoek ook even op galva & PE.

Wij hebben er ook één gehangen van thermelec en al meerdere (horen) draaien.

Het meeste van de tijd staat z'on systeem op stand 1 en als je héél stil bent in huis dan hoor je een licht gezuig.

Als er gewerkt wordt, tv gekeken wordt, of kinderen in huis zijn, hoor je dit niet. dan hoor je nog beter een voorbijrijdende auto in straat.

Wanneer je het systeem op stand 3 stelt (wat op een normaal huishouden niet nodig is) zal je het beter horen, maar ik vind het een zwak argument om over te twijfelen.

Ik vind het een suppergemakkelijk systeem om te plaatsen, je kan vanaf de groep tot de uithang in één eind zonder koppelingen werken. (tot 25m)

Zéér gemakkelijk wegwerken in binnenmuurtjes door zijn diameter.

Sommige hier zeggen dat de ventilatie veel meer verbruikt omdat de buisjes een te kleine diameter hebben en daardoor het vermogen van de motor meer afziet.

Maar dit vind ik nog een zwak argument ik geloof niet dat dit een paar centiemen of halve euro meer zou verbruiken. Ik heb daar dan ook nog nooit iets van berekening van gezien.

Ik denk dat dit zeker geen slechte keuze is.

gr keith

 

Ik vind dat die unit van Thermelec heel goed lijkt op de Comfod van JE Strock air.

 

Zou het kunnen dat het eigenlijk hetzelfde is en dat deze ze alle 2 verdelen onder hun eigen merk?

100%  correct

is de zelfde groep