ventilatie vloer spouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag, een vraag om bevestiging,

onze woonkamer heeft een houten vloer, deze is gespijkerd op een aantal forse balken die los op een gewelvenkelder rusten.. de ruimte tussen de bovenkant gewelven en de vloer (plusminus 20 cm hoog) wordt via de buitenmuur geventileerd. (2 openingen 15x15cm) Nu vraag ik me af of ik die tussenruimte niet net zo goed kan ventileren via enkele openingen vanuit de kelder naar die spouw , en van de spouw naar de huiskamer, de kelder zal tzt toch verwarmd gaan worden en van vocht is verder geen sprake.. zie ik hier iets over het hoofd en is dat een goede optie, ik ben iets huiverig omdat die oude bouwers over het algemeen erg goed wisten wat ze deden..


Reacties

Ham&eggs ?  ik had toch wel iets verwacht.. is het een domme of een te complexe vraag?

rochus

geen domme vraag, eerder ongepast op een forum dat zich bezighoudt met energiebesparing.

als ik het goed begrepen heb spreken we hier over een houten vloer zonder enige isolatie en dan een directe verbinding met de buitenlucht? ik wist niet dat in tijden van energieschaarste en dure energie zoiets nog bestaat!

de oude bouwers wisten soms heel goed wat ze deden, maar dan denk ik aan de romeinse tijd. als ik zie wat er de laatset 50 a 100 jaar gebouwd werd, ben ik niet zo overtuigd van de kennis van onze grootouders.

maar als je muren droog zijn, zie ik niet in waarom je die gaten zou moeten houden. ook niet naar de kelder. wat je zou moeten doen is daar fatsoenlijk isoleren.

hans d