veranderen energieleverancier

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Ik heb een vraagje over mijn gas- en elektriciteitsverbruik. Momenteel ben ik niet meer gebonden aan een contract en kan dus overschakelen naar een andere leverancier.

Mijn verbruik voor één jaar is niet zo hoog, 1634 kwh voor elektriciteit en 113 kwh voor gas.

Voor zover ik weet, zijn er nu twee mogelijkheden. Nu heb ik nog de "standaardleverancier " en ik zou dus kunnen overstappen naar een andere leverancier. Dit staat alles heel mooi uitgelegd op de site van vreg. Bij een omschakeling naar een andere leverancier zou ik zelfs ongeveer 40 euro kunnen besparen op jaarbasis.

Maar nu zag ik ook nog ecopower als mogelijkheid staan. Ik zou dan mijn gas kunnen nemen bij één van de overige leveranciers en de elektriciteit bij ecopower. Zijn er mensen die hiermee ervaring hebben?
Ik zie immers dat je minstens één aandeel moet nemen van 250 euro en dat de omschakeling zelfs 6 maanden zou kunnen duren.

Mij lijkt het echter voordelig. Ik ben toch niet gebonden aan een contract, dus zou ik alvast de gasleverancier kunnen laten aanpassen en dan nadien ecopower nemen. Kan iemand mij misschien nog tips geven waarop ik nog moet letten?

groetjes

coby

Reacties

Wij zijn zelf reeds 1,5 jaar ecopower. Niks dan lof hierover.

Allen daar heen zou ik zeggen, niet twijfelen dus. Kijk ook eens op hun website. Wat een coöperatief is en dergelijke.

 

In test-aankoop is hieromtrent reeds geruime tijd geleden een artikel verschenen. misschien moet je dat eens opzoeken.

Over energieleveranciers bedoel ik.

grtn

 Wij zijn sinds november om van Luminus naar Ecopower. Ecopower heeft de volledige overstap geregeld, we hebben enkel op moment van overstap de meterstanden moeten doorgeven aan Luminus.

We hadden wel al aandelen van Ecopower, maar het is inderdaad zo dat je ongeveer 6 maanden moet wachten vooraleer de omschakeling kan gebeuren.

Gedaan nu met wachten op nachtstroom om bepaalde grotere verbruikers aan te schakelen, er is maar 1 tarief, klaar en duidelijk. Geen ingewikkelde factuur met veel cijfers en tarieven waar je amper wijs uit geraakt, gewoon verbruik x tarief = te betalen.

Ben blij dat we de overstap gemaakt hebben.

Ik overweeg ook serieus om over te stappen. Vandaag heb ik alles eens uitgerekend.

Als ik kies voor ecopower en hierbij dan een andere gasleverancier neem, dan bespaar ik per jaar maar liefst 109 euro! Ongeloofelijk, en ik die dacht dat het niet veel verschil zou uitmaken omdat ik toch niet zo veel verbruik.

Alleen dat aandeel doet mij nog twijfelen. Als ik voor een 'gewone' andere leverancier kies, voor gas en elektriciteit samen, dan bespaar ik immers ook nog 63 euro.

250 euro voor een aandeel valt nog wel mee, maar 6 jaar is toch lang. Wat als het in de tussentijd niet zo goed gaat met deze leverancier. Dan kan je dit geld wel verliezen...

Ben zelf al een 5-tal jaar tevreden klant bij ecopower! En wat dat aandeel betreft, ok 250€ is niet niks, maar anderzijds heb ik al elk jaar een divident van 6% gekregen op het aandeel (wel niet gegarandeerd en 6% is het maximum). Dus het extra voordeel is niet 46€/jaar, maar 61€/jaar. Na een 4-tal jaar sta je ongeveer op break even... En elk jaar kan je naar de algemene aandelersvergadering en kun je zelf zien hoe het gaat met ecopower!

Niet twijfelen, doen zou ik zeggen. Voor de gas hebben wij Ebem genomen.

Hallo,

Wij zijn reeds van het voorjaar 2006 overgestapt naar Ecopower voor elektriciteit (wij hebben geen gas), en tot nu toe enkel positieve ervaringen.  Inderdaad, je moet een aandeel kopen, maar je krijgt ieder jaar een dividend. Er is een vaste prijs, dus je weet vooraf hoeveel je dient te betalen.  Hoe meer je verbruikt, hoe meer je betaalt.  En als de prijs opslaat weet je dit in ieder geval ruim op tijd, en kan je nog steeds veranderen van leverancier (wij denken daar zelfs niet over, maar allé).

 

 

Met een verbruik van slechts 1634 kWh moet je zeker Ecopower nemen: je betaalt immers gewoon een vaste prijs per kWh (0,18€) gen geen vaste vergoeding voor meterhuur enzovoort. Schrijf gewoon €250 of een veelvoud ervan over op hun rekening en dan krijg je na een 6-tal maanden de gelegenheid om over te stappen: dit wordt dan door hen geregeld. Op de website www.ecopower.be staat alles goed uitgelegd onder 'vaak gevraagd'.

Groeten,

Danny

 

 Ik ben net overgestapt naar Nuon(energie) en Essent(gas), en ik zag het meteen op mijn rekening ;)

Een aardige website om op een simpele manier de prijzen te vergelijken is:www.energieleveranciersvergelijken.be 

Ook kunt u er zien welke producten duurzaam zijn en welke niet:)