verduistering op enkel glas ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Verduistering op enkel glas

 


 2 maanden geleden plaatsten wij verduister gordijnen in slaapkamer van junior. Dit was nodig omdat de straatverlichting junior wakker hield, en omdat het bijna lente is en de zon dan te vroeg opkomt en juniors interne klok ontregeld zou raken. (en die van haar papa en mama ook)

 

Alles ging goed, de kamer is volldige duister, en er was nog een niet verwacht voordeel: het was nl +/- 3 graden warmer in de kamer dan ervoor. Toen ik de temperatuur tussen gordijn en raam mat, bleek deze ongeveer tussen buiten en binnen temperatuur. Daaruit leide ik af dat de isolatie van de ramen en van het gordijn elk ongeveer even groot waren. Dit is geen prestatie voor de gordijnen, daar het over stalen ramen gaat met glas in lood glas erin.

 

Vorige week ging het plots compleet mis: op de stalen ramen stond plots schimmel! Deze is er bijzonder snel gekomen, 2 dagen er voor was er niets te zien. Waarschijnlijk is er een luchtstroom van de slaapkamer naar buiten, die condenseert tegen de extra koude ramen, deze vochtig maakt ....

 

 

Hebben jullie een idee wat hier tegen te doen is?

Ventileren lijkt mij niet de oplossing, daar de kamer door de oude ramen al super geventileerd is, de ramen lucht dicht maken is ook niet echt te doen….

Eddy

Ps Huur huis, dus ramen vervangen kan niet, binnen 18 maanden verhuizen we naar ons nieuw passiefhuis.