verluchting propaan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Onze chauffageman wist ons te vertellen, vermits onze ketel op propaan werkt, het ook wettelijk verplicht is om een ventilatieopening diameter 15cm vlak tegen de grond te hebben in de ruimte waar de ketel staat.

Langs de ene kant begrijp ik inderdaad het nut (propaan is zwaarder dan lucht), maar langs de andere kant haalt zo'n gat ineens heel onze LEW/luchtdichtheid/balansventilatie naar de knoppen. Bovendien is het de eerste keer dat ik hiervan hoor.
Hoe pakken anderen dit aan ? ketel buiten de luchtdichte schil ?

Reacties

De wettelijke vereiste voor een geventileerd lokaal voor gasverwarming geldt voor alle open ketel types vanaf een bepaald vermogen (17.5kw).

Daarnaast geldt een eis voor verluchting ook voor het lokaal van de gasmeter, maar dat vind je al snel op het forum met zoekwoorden gasmeter en luchtdicht

oplossing

- een gesloten ketel type C benutten bij voorkeur

- toestel type B buiten de geisoleerde schil, tja maar dan verlies je ook wat toestel warmte 

http://www2.vlaanderen.be/economie/energiesparen/doc/verwarmingsaudit_besluitvlreg_061208.pdf

http://www2.vlaanderen.be/economie/energiesparen/doc/verwarmingsaudit_toezichtverwarming.pdf

bedankt voor de reactie,

de ketel wordt een moderne condenserende gasketel (Elco Thision 9), dus zeker geen 'open ketel' of groot vermogen. Gasmeter, voor het geval van propaan, zit bij de tank (=buiten). Als echt zou blijken dat we zo'n 'gat' in onze geisoleerde schil gaan moeten maken, zal ik moeten rond de ketel een geisoleerde en luchtdichte omkasting bouwen ...