Vermogen electriciteitsmeter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

wij hebben pas een huis gekocht in Merksem. Eind november is het van ons, joepie!

Het is al een oud huis, dat al enige tijd leegstaat, en de electricitietsmeter is weggehaald.

Ik heb nu een aanvraag ingediend (bij Imea) om een nieuwe electriciteitsaansluiting en -meter te plaatsen.

Nu moet ik het gewenst vermogen doorgeven voor ze een offerte kunnen maken...

Alleen, ik heb er niet zo veel verstand van, en heb geen idee wat ik moet doorgeven. Ik weet dat een vakman ons hierover ongetwijfeld meer kan vertellen, maar het is blijkbaar bijzonder moeilijk om iemand te vinden die zelfs maar de moeite neemt om terug te bellen...

We blijven zoeken, maar ondertussen vliegt de tijd en het duurt een 8-tal weken eer zo een aansluiting in orde is. We hebben niet veel zin om te verhuizen naar een huis zonder elektriciteit :-s

Kan er iemand ons zeggen wat we kunnen opgeven als vermogen?

Het gaat om een rijhuis, gelijksvloers met twee verdiepingen, 3 slaapkamers en 1 badkamer. Verwarming en koken zal op gas gebeuren. Alle gebruikelijke comfort zal aanwezig zijn: koelkast, mirogolfoven, oven, vaatwasmachine, maar voor de rest niets bijzonders (we zijn niet van plan een discotheek te beginnen ;-) )

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Reacties

Normaal wordt meestal 40A genomen voor huisinstallaties.

Dit is 230V x 40A= 9,2kVA.

Ik spreek hier dan wel over monofase, ik weet niet of dit bij jou van toepassing is want vroeger had je ook veel driefasige aansluitingen.