Vervangende spaarlampspots ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Weet iemand of er voor de Sylvania Hi spot 63 halogeenspot van 50Watt al een vervangende spaarlampspot bestaat die kan gedimd worden ? Info : http://www.lampen.nl/contents/nl/d549.html

Reacties

Karine, ik heb zelf ook al mijn halogeen spots (50W) vervangen door spaarlampjes (8W), gewoon gekocht in Gamma en Brico. Je kan ze echter niet dimmen, ik heb mijn dimmers daarom ook verwijderd.

Er zijn er zelfs al met LEDS (0,8W); die plaatste ik in de slaapkamers als hulplicht, en boven mijn computer; In mijn woning is geen énkele halogeenlamp nog.

 

Ik vermoed dat er nu al wél dimbare spotjes bestaan, maar dat zijn speciale dimmers, dus je huidige kan je daarvoor niet gebruiken.

Ik denk dat de lampvoetjes GU10 zijn.

 

Groetjes

 

Hallo Karine,

Voor dit type lamp is geen dimbaar model spaarlamp verkrijgbaar, wel met een andere fitting (GU10) van 11Watt. Als je voor leds wil gaan is er(voorlopig) geen (betaalbaar)model dat op een fatsoenlijke manier deze lamp kan vervangen, laat staan dimbaar.

 

Groeten