verwarming en isolatie vraagjes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hey,

Effe voorstellen:ik heb een half open nieuwbouwwoning van 4jaar oud met een K-waarde van 40.
ik zit met 3 problemen.

*Mijn kamerthermostaat heeft het begeven en is aan vervanging toe.we zitten met het probleem dat als de houtkachel brand er boven geen verwarming meer is tenzij we de temp. redelijk hoog instellen.Heb dit probleem al eens aangehaald bij een verwarmingsspecialist en die had maar 1 oplossing nl de thermostaat hoog genoeg zetten en de temp in de kamers regelen met de thermostatische kranen.Naar mijn mening blijft uw ketel dan constant branden en is dit nadelig voor uw energieverbruik.Bestaat er een relatief goedkope oplossing hiervoor?

*Heb onlangs een energiescan laten doen door de mensen van Natuurpunt.Zij beweerden dat het nutteloos is om radiatorfolie te kleven daar waar de buitenmuren geïsoleerd zijn.Klopt dit?

*heb 2jaar geleden mijn hellend dak geïsoleerd met 15cm glaswoldeken http://www.isover.be/rollisol_plus.html
Nu ga ik van mijn zolder een slaapkamer maken.Mede door de premies voor dakisolatie zat ik te twijfelen of het zinvol is om nog eens 15cm glaswol bij te plaatsen?
Ga ik mijn dak niet 'over'isoleren t.o.v. mijn muren?

Ik hoop dat ik hier een éénsluitend antwoord krijg want de ene raad het af en de andere weer niet.

groetjes

Reacties

Beste Johan,

 

Ik ben geen verwarmingsspecialist. Maar een thermostaat en thermostatische kranen in één en dezelfde ruimte kunnen wel eens vloeken. De thermostaat zal het waarschijnlijk op een bepaald moment 'warm' genoeg vinden en sluit dan alles af ... dus er kan inderdaad geen warmte naar boven. Het lijkt me id wenselijk om dit te regelen met thermostatische kranen en de thermostaat naar een andere (boven) ruimte te plaatsen.

15cm glaswoldekens zijn inderdaad niet veel voor een (hellend) dak. Als je 15cm kan bij-isoleren zou ik dat zeker doen. (weet dat je bijna 30% verliest via het hellend dak ... dus da's zeker niet over-isoleren).

 

Wat die radiatorfolie betreft, denk toch dat het nut heeft.

Wij hadden ook een thermoscan laten maken en zagen dat er meer verlies was op de plaatsen waar de radiatoren stonden.

(spouw was opgevuld met isolatie)