verwarming van kinepraktijk lucht/lucht wp of lucht/water wp of anders?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Ik had een vraag ivm de keuze van verwarming van een nieuwbouw. Lucht/lucht warmtepomp of lucht/water wp in combinatie met vloerverwarming?
Ik sta op het punt een kinepraktijk te laten bouwen tegen mijn huis.
De totale oppervlakte zal 100m2 bedragen over het gelijkvloers en één verdiep. Omdat de praktijk goed verlucht moet zijn dacht ik een balansventilatiesysteem te installeren met warmterecup. Kan dit functioneren met een lucht/lucht wp, of is dit totaal zinloos omdat je de warmste lucht(bovenaan) ook weer wegtrekt met je ventilatiesysteem?
bedankt
Tim

Reacties

 Zolang je de binnen unit maar niet pal op een afzuig of inblaasmond van de venilatie zet zal dit geen kwaad kunnen denk ik.

 

Bij elk verwarmingssysteem zal het aan het plafond warmer zijn dan aan de vloer. En een lucht/lucht wp blaast zijn warmte dikwijls automatisch op/neer om een betere spreiding te bekomen.

 

Maar als de balansventilatie de warme lucht afzuigt dan is er nog steeds de recuperatie van de warmte die via de ingeblazen lucht terug naar binnen komt, veel ga je zowiezo niet kwijt zijn.

bestaan er wp systemen die gebruik maken van het ventilatiesysteem om te verwarmen, of moeten dit twee gescheiden systemen zijn?