verzakking bovenverdieping - nivelleren vloer met vasttapijt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste

ik heb een oud herenhuis met op de 2de verdieping een verzakte vloer die bekleed is met vasttapijt.timmerman raadde me aan oude plankenvloer die bijkomend bekleed is met vasttapijt volledig uit te breken en opniuew te herbeginnen met kaderwerk en dergelijke.

ik zou die 2de verdieping willen uitbouwen tot loft en met een bodem die pas staat. ik dacht aan het eventueel aanbrengen van een isolatiemortel die kan uitvloeien en die vlot kan geêffend worden zodat ik daarop een parket kan bevestigen.
heeft er iemand advies hoe ik dit zo goedkoop en vlot mogelijk kan doen?
kan ik bijv. die isolatiechape (bijv. styrobet) op vasttapijt aanbrengen en kan een later te installeren parket bevestigd worden op z'n chape?
andere tips zijn vanzelfsprekend ook welkom

met dank
jacques

Reacties

Is het niet veel belangrijker de buitenste schil te isoleren in plaats van het plafond/vloer tussen gelijkvloer en 1ste verdieping?? D.w.z. het isoleren van het dak, de buitenmuren, de vloer van het gelijkvloers...

De warmte die vanuit het gelijkvloers stijgt naar de eerste verdieping is toch helemaal geen verlies?

Dan kan het mss goedkoper door inderdaad een nieuw kaderwerk te laten timmeren (althans indien het plafond/vloer thans echt veel te veel doorgezakt is, en nog onvoldoende stevig)

Filip