Ecobouwers is bereikbaar tijdens het opendeurweekend via 02/282 19 42 en info@ecobouwers.be

Viessmann hulp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste Forumleden ,

Laat me eerst even de verwarmingsinstallatie schetsen :

Viessmann Vitodens 300 24kw met 192 m2 vloerverwarming en 5 Radiatoren die overgedemensioneerd zijn op 55/45 en onder deze ketel staat een van viessmann zelf systeemscheiding met mengklep en pomp ( weet niet hoe het heet , maar het stond dit jaar als eerste op batibouw ) . Verder heb ik ook nog een vitosol 100 installatie met 5 m2 zonnepanelen en een Vitocell B100 boiler van 300 Liter .Verder heb ik in de living een vitotrol 300 hangen en in de ketel zelf zit de vitotronic 200 ( weersafhangkelijke regeling ).

Nu heb ik een paar technische vragen voor een paar techneuten hierzo , aangezien ik twijfel aan de capaciteiten van de installateur die de ketel in dienst heeft gesteld . De mensen die de ketel en de installatie geplaatst hebben , die hebben een meer dan propere en fatsoenlijke installatie afgeleverd ( wel van de zelfde firma ).

Gisteren was ik de documentatie aan het doorlezen van de zonneboiler en kwam ik tot een paar vragen die me zorgen baren :

1. De druk op de glycol stond op 1.5 bar in productie en de rode wijzer stond op 2.5 bar . Verder stond de automatische ontluchter dicht . Ik heb deze open gezet en monenteel ( 5 dagen later ) staat de manometer op minder dan 0.5 bar . Ik heb alle connecties nagezien en heb geen lekken . Nu heb ik wel gemerkt dat hij boven op zolder niet geweest is want de onluchter op de zonnecollectoren is niet gebruikt . Is dit normaal dat er nog lucht in het systeem kon / kan zitten ?

2. Ik merkte dat de boiler nooit warmer dan 60 graden werd . Nu na de documentatie door te lezen stond en in dat waarde SX op de vitosolic 100 standaard ingesteld staat op 60 graden . Ik heb dit nu verhoogt naar 90 graden . Kan dit kwaad ? Ik heb een mengklep achter het warm water van de boiler staan die ingesteld staat op 55 graden .

3. Er zijn 2 waarden op de vitosolic die ik niet terugvindt in de documentatie nl :

-PG 63.24
-VN 1.09

Iemand een idee wat deze waarden op de vitosolic betekenen ?

3.De pomp van de mengklepregeling ( zie bovengaande uitleg ) blijft constant werken . Is dit normaal ? Want dit kost toch wat energie !

Alvast bedankt voor de antwoorden

Kenny

Reacties

is er niemand die er een paar antwoorden op heeft ? Dinsdag komt onze installateur terug langs met de nodige uitleg en ik probreer een beetje te zien als hij mij voorliegt of niet .

Ik zal hem ook eens uitvragen over het waterzijdig inregelen van de radiatoren .

Ik ben zeer blij met mijn verwarmingsysteem en het feit dat ik hier en daar nog wat elektriciteit en aardgas kan uitsparen door de juiste instellingen te kennen .

groeten

Kenny

Kenny,

Spijtig om zoveel geld uit te geven aan een installatie die je niet eens is uitgelegd.

Lucht moet zeker van de installatie verwijdert worden.

Normaal is er toch een overloop in vat voor uw zonnesysteem? Is er produkt bijgekomen in dit vat?

90 graden zou geen probleem mogen vormen, ik plaats ze allemaal op 95 graden, maar geen viessmann

Heb je debietregelaars op je radiatoren staan?

Vraag een korrecte uitleg, alvorens niet betalen.

tja , wat is veel geld ? Voor een leek lijkt alles duur .

ik ben zeer tevreden over wat ik heb gekregen voor mijn geld in materiaal . Maar de installateur kende de ketel zeer goed , maar had nog nooit ervaring gehad met zonnecollectoren . Hij ging dit allemaal navragen bij viessmann zelf .

Nu zou ik zillen weten als hij het goed voor heeft met mijn installatie of ik al dan niet met een kluitje in het riet wordt gestuurd .

Ik zou ook de circulatiepomp die continue aanstaat willen uitzetten , want het is een blijft een nutteloze energieverbruiker

"k zou ook de circulatiepomp die continue aanstaat willen uitzetten , want het is een blijft een nutteloze energieverbruiker"

De pomp blijft draaien zolang het buiten (AT austemp) niet 1 graad hoger is dan de gewenste binnentemperatuur (RT) op uw Vitotrol 300 .

Dus als je binnen op uw vitotrol 20 graden vraagt dan slaat de pomp enkel af als het buiten 21 graden is.

Ge kunt dit veranderen door enkele parameters te wijzigen .

Ik weet het niet vanbuiten. Maar het is iets van HPL uit indien AT- 9° > RT . Enfin kijk eens in uw boek of vraag het aan de installateur .

ik heb even wat gespeeld met de vitotrol en de pomp blijft draaien > Welke setting ik ook kies !

Ik zal het morgen eens aan de installateur vragen en ik laat je iets weten .

Je kan eenvoudig een opstart aanvragen door Viessmann.
Dit is dikwijls aan te raden , is wel te betalen.

Kan via uw installateur.
Dan worden alle parameters ingesteld , hoogstwaarschijnlijk is dit nog niet gebeurd door uw installateur (zoals gewoonlijk)
Vraag er hem naar...

Thomas

awel , vandaag is de service technieker bij ons langs geweest en ik moet zeggen dat ik te vroeg was met mijn oordeel want de installatie was de vorige keer nog niet op punt gezet door hem wegens dat hij geen tijd genoeg had .

Vandaag is hij de hele dag terug geweest en heft een heel degelijke uitleg gegeven en heeft hij mij ook eens de weersafhangkelijke regeling uitgelegd en hoe de ketel te coderen ( stooklijn aan passen ) .

Ik ben zeer tevreden van onze installateur !