vitocrossal 300

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,
ik heb momenteel een radson vloerketel (brol) die in panne ligt. in combinatie hiermee, heb ik een volledig apart circuit, dat op een bulex gasboiler is aangesloten
radon ligt dus zoals gezegd in panne, en heb prijsofferte om gewoon alles buiten te kegelen Laughing en te vervangen door vitocrossal 300
nu stel ik mij de vraag wat doorgaans de installatieprijs is van zo'n vitocrossal.. op de site van viessman zie ik als listprijs voor de 35kW €5480 excl
ik ga er vanuit dat de installateur hier toch wel een fikse korting op krijgt van viessmann zelf .. en dus vraag ik me af, waarom ik een offerte krijg van zo'n goeie €7500 (excl) om mijn oude installatie te vervangen door de vitocrossal..

€2000 installatiekost zonder de korting die de installateur krijgt van viessmann zelfs mee te rekenen, lijkt me toch wel vrij prijzig..

iemand die deze prijzige installatiekost kan bevestigen? of word ik er op gelegd?

thanks!

Reacties

hallo wedlock,

 

om een 35kw ketel te moeten plaatsen,moet jij wel in een bijzonder groot huis wonen,of een minder groot huis zonder issolatie.bij mij staat er een 17kw ketel en die is zeker zwaar genoeg om 180m2 te verwarmen,welliswaar beneden en boven maar toch.ik had de houtkachel een tweetal dagen uitgelaten enkel en alleen om de nieuwe ketel te testen ,is er eentje van el..  mijn huis is niet super geissoleerd 18cm in het dak,7cm in de spouw,en niets onder de vloer,ketel kost om en nabij de 3400€ zonder plaatsing evenwel,maar kon overal boven en beneden alles zeer warm houden bij -4gr,boven en beneden de thermostaatkranen moeten minderen naar 2.5 à3 anders meer dan 23gr en dat is toch wel voldoende.Ook de installatiekost vind ik toch meer dan genoeg,2000€ om een tweetal dagen te werken euch...ja genoeg.Toch ergens anders informeren naar de prijs van zo'n toestel en plaatsing,dat moet duidelijk beter kunnen.

mvg marc

wedlock

dat is een flinke prijs, maar misschien gerechtvaardigd. hoe kan nu iemand op basis van zo'n karige gegevens beoordelen of die prijs verantwoord is.

je hebt een nieuwe ketel nodig, dus allicht ook een neiuwe schoorsteen,? dat kost ook geld, alleen daarvoor ben je rap 1000 en meer euro kwijt, al naargelang de lengte en de installatiemoeilijkheden.

verder moeten leidingen misschien gespoeld worden, vuilfilter geplaatst, expansievaten vervangen etc.

bij die 5480 € komt er nog een en ander bij, de kleinverdeler (111 €), misschien een menger en/of een mengermotor (snel 1000 €), maximaalbeveiliging voor de vloerverwarming (150-190 €), de afstandsbediening (110-185 €), buizen en fittingen, buisisolatie, opstarten, enz.

als je zijn offerte te duur vindt of er vragen bij hebt, vraag dan gewoon waar die kosten vandaan komen. of een oplijsting van alles wat er bij komt buiten enkel de ketel. als je mijn lijstje hier optelt, ben je alleen aan onderdelen al 7500 € kwijt.

speel gewoon open kaart met de installateur, als hij een redelijk mens is, zal ie wel zeggen hoe hij aan die prijs komt.

hans d

Ik was inderdaad misschien wat karig in mijn informatie.. zal de ontgoocheling van het moment geweest zijn, toen ik de prijs ontving..  ;)     Ben akkoord dat er op de prijs van de ketel vast en zeker nog een aantal kosten bijkomen, maar ik ben er ook van overtuigd dat de listprijs die Viessmann publiceert ook niet de prijs is die mijn installateur betaalt..  alle gekheid op een stokje vind ik het prijsverschil tussen de aankoopprijs van de ketel en de geïnstalleerde kost schandalig duur, mah bon

Anyway; heb de prijs uiteindelijk wat kunnen drukken door een vitodens-300 te nemen..   voldoende voor bij mij thuis, voor een redelijke prijs van ketel, met toch wel nog steeds een aanzienlijke installatiekost.

troost is dat vadertje staat 40% terugbetaald binnen 2j - ik heb een licht vermoede dat installateurs dit gewoon gedeeltelijk doorrekenen aan de klant

bedankt voor de meningen alleszins ;)

hallo Hans

 

alle grote bijkomende kosten zouden toch in detail op wedlock zijn offerte mogen staan,of vergis ik mij?

mvgr marc.

hallo wedlock,

 

ook mijn installatiekosten waren niet min,maar ik had ook maar prijs gevraagd voor zo'n toestel,zonder naar de andere kosten te vragen,mijn buur is zelfstandig loodgieter en ik vertrouwde erop dat hij wel eerlijk zou zijn,ook hij hield zeker rekening met de tussenkomst van de overheid zoveel is achteraf wel duidelijk geworden maar soit ,gedane zaken nemen geen keer.

mvgr marc.

dat is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven of toch niet

zie naar meer en meer professionelen doe-het-zelf-en-aankoop bedrijven

 

en dan zullen ze klagen he

wedlock

natuurlijk worden ketels niet aan de aankoopprijs doorverkocht en daar zijn een paar goede redenen voor:

1. als installateur moet je ook 2 jaar garantie geven, maar in veel gevallen is deze garantie avn de fabriek uit beperkt tot de onderdelen en komen verplaatsingen en werkuren op rekening van de installateur.

2. bij de installatie kan het gebeuren dat je iets stuk maakt, ook dat risico moet je verrekenen.

3. buiten de installatiekost heeft elke installateur nog andere kosten, zoals offerte's maken, warmteverliesberekeningen maken, uitrusting kantoor, enz. ook dat moet betaald worden

4. de staat gaat er vanuit dat je als installateur minstens 20 a 25% winst neemt op de aangekochte goederen.

de korting die je als installateur krijgt, is eigenlijk een risicopremie, en is niet zomaar netto winst.

maar uiteindelijk maakt dat niks uit. een verstandig installateur weet wat ie moet verdienen aan een installatie om materiaal en werkuren er uit te halen, en nog wat winst over te houden, kwestie dat de staat ook wat krijgt. althans, zo heb ik altijd gerekend. en of je dan 1000 € op de ketel neemt en 1000 € voor de installatie, of je neemt 500 € op de ketel en 1500 € voor de installatie, je komt toch op hetzelfde bedrag uit.

en ik denk niet dat de meesten met die 40% rekening houden, wan,t las de ene dat wel doet, en de adere niet, prijst hij zichzelf uit de markt, dat is een van de voordelen van een vrije markt. en ik kan je verzekeren dat alhans op dit vlak geen prijsafspraken gemaakt worden.

 

hans d

Dergelijke vraagstellingen begrijp ik niet. Waarom niet meerdere offertes vragen ?

Dan weet je toch onmiddellijk of een offerte al dan niet goed is 8

mijn gewoonte is altijd om zoveel mogelijk offertes te vragen.. maar als je al een dag of 4-5 zonder CV zit, dan dringt de tijd en heb je niet veel opties!

 

Sorry Wedlock , maar als je putje winter in panne valt met je verwarming  laat je eerst de strikt noodzakelijkste herstelling doen en nadien kies je rustig de beste leverancier . Hoe kan je in deze omstandigheden snel, goedkoop en goed geholpen worden ???? Als je geen zout hebt tijdens de dagen dat  er overal sneeuw ligt ga je toch ook niet discussiëren over de prijs als je absoluut zout nodig hebt ?

ik heb en had geen zin om 500 eur te betalen om de noodzakelijke herstellingen te doen, om dan enkele weken later dan toch dezelfde investering te doen...   weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kan die 500 eur wel voor iets anders gebruiken ;) 

Voor 500 Euro is het toch al een serieuse herstelling maar kom je nu toe met 500 Euro extra ?????

Voor 500 Euro is het toch al een serieuse herstelling maar kom je nu toe met 500 Euro extra ?????