vloeropbouw renovatie op vaste grond

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Graag uw mening over volgende vloeropbouw (geen vloerverwarming maar CV).

10 cm betonplaat
koude leidingen
isolatie - EPS plaat 3 cm waarin koude leidingen uitgesneden worden
isolatie - EPS plaat 3 cm waarin WW en CV leidingen uitgesneden worden
isolatie - EPS plaat 5 cm waarin niets uigesneden wordt ..
chape van 8 cm
vloerafwerking 1 cm

alternatief is uitvullaag van 5 cm en 10 cm isolatie

Vragen:
- Is het beter om een uitvullaag te voorzien in plaats van uisnijdingen ? Wat werkt het gemakkelijkste ? De betonplaat wordt morgen gelegd en ik dien dus de hoogte van de vloeropbouw vast te leggen (sorry .. dit is uiteraard laat ..)
- in de chape komen gasleidingen (die er reeds zitten - kan ik niet verplaatsen. Ik stel me de vraag als dit het geval is - of ik ook niet de electrische leidingen gewoon in de chappe zou leggen (zoals nu het geval is voor de renovatie)- minder uitsnijwerk ..
- indien uitvulllaag : deze hoeft voor mij niet isolerend te zijn - welk materiaal is het gemakkelijkst te gebruiken ? is dit een gewone chape ?

Vriendelijke groeten,

Cris

Reacties

Chris,

 

ik heb iets gelijkaardigs gedaan. Alleen, het uitsnijden heb ik zeer snel overboord gegooid. Veel te veel leidingen en dus hopeloos qua tijdsverlies...

Ik heb eerst  EPS isolatie geplaatst met daartussen de elektroleidingen  in grote bundels tot het moment dat je wel moet 'aftakken'.De leidingtracés heb ik opgevuld met los vermiculiet.

Dan heb ik een tweede EPS plaat geschrankt geplaatst. 

Daarboven op CV en SWW leidingen.

Daarover is er gechapet.

 

Geert