vloerverwarming als voorverwarming warm water?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bij dit warm weer hoor ik mijn brander gaan om warm water te maken terwijl mijn vloerverwarming al sinds mei af staat en het water in mijn verandavloer zeker 40 graden is.
Kan ik mijn leidingwater van 10 a 16 graden niet eerst eens door mijn vloerverwarming laten lopen vooraleer ik het in mijn boiler laat lopen van mei tot september?

met 4 of 5(normale ingang onderbreken, in en uit vloerkring, vloerkring van boiler scheiden) extra kraantjes lijkt mij dat mogelijk en met minder werk en minder onderhoud dan een echte zonneboiler.

vloerverwarmingsbuizen zijn tog van een zeker PVC dus roest is geen probleem maar verstopping enz...? Ook wordt mijn warm water daarna nog goed opgewarmd dus ok voor bacteries denk ik.

Reacties

je kan op die manier in elk geval je vloer koelen zolang je je warm water laat lopen, maar dat zal je energierekening zeker niet gunstig beïnvloeden. water voorverwarmen kan je wel, maar of dat goedkoper is dan een zonneboiler? je moet je vloer uitbreken, nieuwe buizen leggen, gescheiden van de vloerverwarming. als je een beetje comfort wil moet je 4 of meer circuits parallel plaatsen, want door een buisje van 16mm krijg je niet veel water door.

als je de bestaande buizen zou willen hergebruiken moet je deze eerst gereinigd krijgen, en vermoedelijk heb jij niet zoveel kringen in je veranda neem ik aan. en je hebt in de winter ook geen verwarming meer.

ik zie dus meer problemen dan praktische toepassingen.

hans d

 

dank je wel. Zal er nog eens over nadenken. Heb ook al gezien dat de druk in mijn vloerverwarming lager is dan de druk op het leidingswater.