Vloerverwarming opbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wie van jullie heeft een vloerverwarming installatie zonder evenwichtsfles, mengkraan, etc..
Iemand ervaring met de Elco Thision 9Kw in combinatie met vloerverwarming en boiler?

Reacties

zie niet in wat een evenwichtsfles komt doen bij een verwarmingssyteem met een kring vloerverwarming en een boilerkring in de veronderstelling dat het hier gaat om een wandketel met kleine waterinhoud.
Het wordt een ander verhaal indien u spreekt over een vloerketel met grotere waterinhoud en meer dan een bijkomende verwarmingskring

Ik ben op zoek naar mensen die een heel eenvoudige vvsysteem hebben. Zonder mengkranen, evenwichtsflessen etc..
Had graag eens een voorbeeld van hun opbouw gezien.
Liefst met de Elco 9KW ketel en een boiler.

altijd welkom, bij mij wel geen elco 9 kw maar een viessmann vitodens 13 kw met enkel vv en wandverwarming plus boilerkring

lucien

toch wel, alles hangt van je installatie af, en net met kleine ketels met kleine waterinhoud KAN een evenwichtsfles noodzakelijk zijn.
alles hangt af van je debiet in je primaire kring (of enige kring als je geen menger gebruikt). voor een goede werking zijn deze debieten beperkt, bij de 13 kW is dat dacht ik 1200 kg/uur, bij het oudere type was dat 1500 kg/uur. zolang je daar niet over gaat kan je perfect zonder menger en evenwichtsfles. maar wens je grotere debieten, dan is die fles wel noodzakelijk.

hans d