VOETBALVELDVERWARMING

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dit weekend in de sportbijlagen van de Gentenaar/nieuwsblad : 2 hele bladzijden over hoe fier de voetbalclubs wel zijn over hun VELDVERWARMING; waarbij dan nog eens fijntjes de voor en nadelen van warm waterbuizen of electriciteit(!!!) onder hun veld uit de doeken wordt gedaan. Wallonie subsidieert de investering voor 60 %, hoe leuk. Waar zijn we mee bezig ? Is er echt geen politieker die zich daar tegen verzet ? Bestaat er een manier om verkwistender met energie om te gaan ? Ik denk aan de discussies waarbij tegenstanders van de subsidieregeling voor PV-panelen vinden dat er andere dingen met belastinggeld kunnen gebeuren. Nu , dit is een voorbeeld van wat er WEL kan gebeuren met uw belastingeld. we zullen nog maar eens proberen om een paar Kwh te besparen of alternatief op te wekken of ergens een armzalig windmolentje bij te plaatsen. Als doordenkertje ; de clubs spreken van een verwarmingsbudget van tussen de 5000 en 12000 € per seizoen, we spreken dus over een 27000 tot 66000 Kwh aan energie die lekker verspilt wordt. Leve Belgie!

Reacties

Voetbal is nu eenmaal een populaire sport zullen we maar zeggen (daarnaast is het ook big business natuurlijk). Dit moet niet leuk zijn om te lezen voor mensen die in de vicieuze cirkel 'budgetmeter voor energie - niet-geïsoleerde woning' moeten leven.

men moest deze klub een boete van 12000 € per jaar doen betalen voor de verspilling van energie

 

't is al genoeg dat er duizenden watts aan licht branden tijdens de matchen en trainingen

 

Ulrik

dit is nog maar eens een voorbeeld dat geld op de eerste plaats komt in onze samenleving

en de kinderen heeeeeeeeeeeelemaal onder als het ons geld kost

die tellen alleen maar mee als ze opbrengen

cram

 

klopt niet je kan ook voetballen als het niet vriest of gaat sneeuwen, want niet ELKE prijs is verantwoord  

 

Ulrik

het lijkt inderdaad vreselijk, al zal het wat energieverbruik nog wel meevallen. ik denk dat in de doorsnee eersteklassser veel meer energie wordt gebruikt voor de business seats dan voor zo'n grasveldje. want uiteindelijk zal dat om watert° van een graad of 10 gaan vermoed ik.

ik ben helemaal geen voetbalfan, hoor eerder bij het clubje voetbalhaters, maar ik denk dat er ergere verspillingen zijn. en uiteindelijk zorgt dit ook voor minder kwetsuren op het veld.

hans d

Tja het idee klink mischien bizar in deze huidige tijd van bewust worden.

Maar goed als je de wedstrijd thuis bekijkt staat het kacheltje ook te snorren.

En dat maal 10.000 of zo. Ik weet het ook niet, ik ben ook geen voetbalfan maar het zal minder energie kosten dan een weekendje F1 in Spa, een schaatswedstrijd of naar een zwemwedstrijd kijken.

Mischien wel handig om zo`n voetbalstadion naast een kunstijsbaan te plaatsen, goh zakelijk gezien ook nog heel aantrekkelijk, dat ik het zelf niet verzonnen heb haha.

En mocht je de kou opslaan kun je dit natuurlijk weer gebruiken om de hete hoofden in de zomer te koelen. Bekend is immers niet hoe ze het willen aanpakken en mischien is het handiger een voorstel die richting op te doen dan hier je beklag te doen.

Gaan we vermaak ook met deze bril bekijken. Per hoofd zal het waarschijnlijk nog wel mee vallen.

Mocht je dat niet vinden zeg al je hobby`s/sporten op nooit meer op vakantie en met een dikke trui voor de Begonia`s zitten kleumen.

misschien vindt men volgend jaar een sponser voor een windmolen naast het voetbalveld ...

 

Ulrik

Ja, een goede oplossing toch? Die zal niet het hele jaar het veld hoeven te verwarmen of ze moeten het krap berekenen naar de verwachte energiekosten. Dat is dan een krenterige sponsor.