Volgorde van berichten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik zie dat sinds vandaag (waarschijnlijk op relatief overweldigend verzoek) de berichten al in chronologische volgorde staan. Dit geldt echter alleen voor reacties op de hoofdthread. Reacties op inividuele posts (via de 'beantwoorden' knop) worden nog steeds in het midden van de thread getoond, weliswaar met insprong.

Ik weet niet hoe de andere forumleden dit aanvoelen, maar ik vind persoonlijk dat elke post in chronologische volgorde zou moeten geplaatst worden. Als je op onregelmatige tijdstippen een discussie wil volgen, dan is het niet de bedoeling om telkens de hele thread te doorspitten, maar dan wil je eerder vanaf een bepaald punt starten. Reacties op individuele posts kunnen aangegeven worden d.m.v. quotes. Ik weet wel dat er vaak ge-mis-quote wordt en dat het soms een onfraai gezicht kan worden, maar de voordelen van dit systeem wegen mijns inziens op tegen de nadelen van de boomweergave.

Wederom, reacties welkom.

Marc

Reacties

Ik deel je mening 100%.
Inspringende reacties op reacties zijn verwarrender dan de voordelen die ze opleveren. Ik wil idd ook kunnen inpikken onderaan het blad, zonder tussenin te moeten gaan zoeken naar reacties op replies van 10 dagen terug.

Zoveel mis-quoten zie ik toch niet op andere fora?

Admins: alvast bedankt om te luisteren naar de kritiek over de volgorde van de replies!

Anderzijds vloeien hier nogal vaak eens ellelange discuties voort uit een reactie op de hoofdthread die niet meer over de hoofdvraag gaan en dus gemakkelijker appart te volgen of te negeren zijn.
Ikzelf ben die boomstructuur gewoon van bijna alle andere forums en de newsgroups op usenet en vind de mogelijkheid om ontaarde zijdiscuties te kunnen negeren van bijna kapitaal belang voor het gebruiksgemak. Het was hetgeen ik het meeste miste op het oude forum.
Zo een subdiscutie kan, indien gewenst, gemakkelijk uit een boomstructuur afgesplitst worden door een beheerder en, indien gewenst, als nieuwe discutie geplaatst worden. Dit helpt enorm om het overzicht te behouden.
Ikzelf ben dus voorstander van chronologische boomstructuur.

Yannik

In dat geval zijn we aangekomen bij m'n eerste suggestie (in een andere thread):

Maak de visualisatie instelbaar middels het gebruikersprofiel. Dit is mogelijk op alle andere forums die ik frequenteer.