voorgevel terug in oorspronkelijke staat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen

Mijn voorgevel is momenteel in het wit gezandstraald. Nu heb ik ondekt dat er aan een piepklein onafgewerkt stukje aan mijn voordeur een gele schijn van de baksteen te zien is.

Ik weet niet waarom die gevel indertijd is aangepakt, het is zeker niet lelijk, maar ik vind die gele steen wel iets hebben.

Ik weet niet of iemand hier al ervaring mee heeft en of het ├╝berhaut mogelijk is. maar kan het gezandstraalde verwijderd worden tot op de baksteen en wat kan dit kosten? ik vind er niets over terug op het internet.

 

Alvast bedankt voor jullie tips

Reacties

asteralu

vreemde vraag, met zandstralen haal je een laagje weg, daarmee kan je volgens mij nooit iets toevoegen, 't gaat dus allicht over een ander proces?

mogelijk kan je de huidige laag wegnemen met een oplosmiddel of zo, maar ik denk dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is.  je zou dus eerst moeten weten wat er juist op zit.  zandstralen is een mogelijkheid, maar dan zal je mogelijk ook het geel van de steen er afhalen.

hans d

Hallo

merci voor de reactie, na wat rondvragen en bij nader gegoogel is het idd niet gezandstraald. heb me fout uitgedrukt. wat het proces dan wel is, is me nog niet duidelijk. Mijn gevel was een gele baksteen en ze hebben er iets opgespoten een witte verf ofzo, maar toch met korrelige structuur (zand?). je ziet nog wel relief van de bakstenen en langs de kozijnenen.

Ik weet helaas niet of het goedje er zomaar zou willen afkomen?

 

waarschijnlijk een of andere structuurverf, en allicht iets dat niet makkelijk te verwijderen zal zijn.

Indien dit een soort crepi of verf met kwartszand of marmerkorrels is, dan is verwijderen enkel mechanisch mogelijk (met zirconium lamellen-schijven). En dan blijf je in dit geval met een wel erg gehavende steen of muuroppervlak zitten na de behandeling.  Vraag is dan wat je er nadien mee wil doen of wat je er nadien wil opplaatsen of aanbrengen???? (Mijn visie: Je kan bijna niet anders dan er terug een crepi-systeem op te laten plaatsen).

 

Als het een soort latexverf is dan kan je die wel redelijk goed verwijderen door zandstralen met water. Daarbij zuigt een soort venturybuis aangesloten op een hogedrukreiniger, wit zand uit een zak. Hierbij wordt de baksteen weinig tot niet beschadigd. Hou er wel rekening mee dat je een enorm pak smurry van wit zand met verf erbij dient op te vangen (en af te voeren via het containerpark). Laat die smurry zeker niet ergens in een rioleringsysteem terecht komen, want dan zit je dik in de miserie!

 

Kan je wat meer info geven wat er juist op de muur staat, en wat het doel of jouw wens na de behandeling is?