vraag over zoldervloer isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Kan mij iemand helpen op volgende vraag? Wij hebben onlangs ons dak laten vernieuwen ( onderdak en dakpannen).

Het houtwerk is gebleven zoals het was. Nu liggen de kepers niet op gelijke afstand voor de isolatie met flensdeken alu met een dikte van 15cm. Kepers van dak gebinte zijn maar 8cm dik ook. Dus aangezien wij de zolder toch niet gebruiken dacht ik de vloer daarmee te isoleren.. Deze vloer is uit houten planken voorzien en is ook nog langs onder kant geisoleerd tussen de draagbalken. Mag ik mijn isolatie met flensdeken (alu) niet gewoon open rollen over mijn houten vloer? Zonder een dampfolie aan tebrengen? en gewoon alu kant naar boven teleggen en eventueel naden afplakken met speciale tape? Of best een lattenwerk opvloer leggen van 12cm hoog en 2 dik en daar tussen vast nieten?  Groeten en alvast bedankt voor eventuele tips, Dirk

Reacties

De alu folie op een flensdeken is bedoeld als dampscherm en vermits het dampscherm altijd naar de warme kant moet gericht zijn.... zou je de flensdeken met de alu naar beneden moeten leggen.

Dat is een beetje moeilijk om af te tapen, dus oplossing in om grote plastiek vellen eerst op de zoldervloer te plaatsen, proper aftapen langs overlappende naden en dan pas je isolatie erop. De isolatie mooi laten aansluiten tegen elkaar enzo. maar dat lijkt me ook logisch  :-)

Dag Kris, 

Bedankt voor de waardevolle tip. Nu kan ik eindelijk mijn zolder isoleren en zijn al mijn twijfels weg.

Vriendelijke groeten en nogmaals bedankt.

 

 Dirk,

 

Je zegt dat de zoldervloer al langs onder geïsoleerd is (ik veronderstel ook met flensdekens?).

Dat wil zeggen dat je langs onder, langs de warme kant (goed dus) al een dampscherm hebt zitten (mits het goed is afgetaped)

Dan mag je hierop niet nog eens een dampscherm plaatsen langs de bovenkant, anders kan je vochtophopingen krijgen tussen de twee dampschermen, wat de nodige problemen zal geven.

Dus je kan ofwel de flensdekens langs de bovenkant niet aftapen, en zorgen dat de naden tussen de alufolie open blijven, ofwel de alufolie eraftrekken, en zo plaatsen.

Dus die plastic folie zou ik zeker achterwege laten!!

Limer,  alvast bedankt om te reageren.

Ja inderdaad dus de zolder vloer is aan de onderkant met spykerflens deken van 12 dik geisoleerd. Plafond in de slaapkamers is verlaagdplafond. ( akoestische plafonds rockfon) tegels van 60x60. Nu ja de zolder zou ik toch graag hadden geisoleerd. Dacht het dak tedoen maar ja kepers verschillende afmetingen en ja de isolatie had ik al gekocht met gedacht ik sla latten tegen dak ma toen ik op idee kwam de vloer te isoleren. (wordt toch niet gebruikt)daarmee de vraag en de twijfels. Ma goed dan zal ik het best de naden laten open staan zodat dit kan verluchten. Vriendelijke groeten en bedankt voor de tip ...Dirk