vraagje over installatie honeywell CM937

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb sinds kort een viessmann vitodens 100-W gecombineerd met een kamerthermostaat Honeywell CM937. Ik stel vast dat ondanks mijn programmering voor 's nachts (10 ° C) de ketel toch regelmatig aanschiet en het hele huis verwarmt. De optimalisatie-instelling staat nochthans uit. Wie weet hoe ik deze nutteloze verspilling kan verhinderen?

Reacties

Ik had net hetzelfde probleem voor met net dezelfde combinatie.

Die CM937 is gewoon dikke rommel, leidt een eigen leven, doet alles wat je NIET wilt.

Het open-therm systeem is ook een onding, het werkt vreselijk verspillend

Ik heb die CM937 laten vervangen door een klassieke kamerthermostaat, zonder open therm.

Je kunt best ook een buitenvoeler aansluiten op de ketel.

De buitenvoeler stuurt de watertemperatuur, de gevoeligheid kun je dan regelen met de knop op de ketel.

Je zet die knop net iets te hoog, zodat je huis binnen een normale tijd op temperatuur komt, de thermostaat doet de rest.

Werkt veel beter.

Opgelet : het heeft geen enkele zin om de nachttemperatuur op 10°C te zetten, je zet die best 3-4°C onder je dagtemperatuur.

Groeten,

Bert

Ik heb sinds eind vorig jaar (2010) eveneens een vitodens 100w viessman condesatieketel MET honeywell cm 937 thermostaat. Sinds vandaag sloeg deze ook op ieder ongewenst moment aan en uit. Je kunt deze miserie besparen door in de parameter settings  de temperatuursaanpassing (of calibratie) deze op O te zetten. Tot hiertoe reageert de thermostaat  normaal.

graag wil ik even iets vragen over de combinatie Vitodens100-W en cm937.

momenteel heb ik thuis een vitodens100-w met een cm907 en zou graag zelf een cm 937 installeren, hem aan de muur hangen en de twee draadjes aansluiten zal geen probleem zijn maar wat moet in in de ketel zelf aanpassen van bedrading? kan iemand me hier verder helpen?

dank u vriendelijk :)