waanzinnige prijs hoogrendementsglas?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

heb net een offerte binnen voor een raam met meranti kader en gewoon 1.1 glas (wel mat), geplaatst zonder afwerking.
Ik heb sterk de indruk dat men aan het overdrijven is met de prijs voor enkel het glas: 147€/m² Iemand enig idee of dit een gangbare prijs is? 3 jaar geleden betaalde ik iets van 50€/m². Als ik de plaatser daarover aanspreek, zegt die dat de marktprijs verdrievoudigd is?? klopt dit?

Alvast bedankt voor reactie
mvg
Wouter

Reacties

Dit klopt helaas. Door de subsidiëring is de vraag naar dergelijk glas extreem hard gestegen. Men subsidieert maar men jaagt tevens de prijsde hoogte in.
Hetzelfde fenomeen krijg je met de huidige subsidiëring van zonnepanelen. In Duitsland denkt men eraan om die redenen de subsidies af te schaffen. Plaatsers schreeuwden onlangs moord en brand omdat men de subsidieregeling wou gaan minderen.
Aanvankelijk is het idee goed om te subsidiëren maar de markt profiteert er dubbel van en de vraag stijgt omdat iedereen zich haast om op dat moment aan te kopen.

ik betaal ongeveer 1.100 euro om 10 m² dubbel glas te vervangen door glas met K 1,1,
werk en afvoer oud glas inbegrepen.

Bedankt voor jullie reactie! Nog iemand die een idee kan geven van wat hij/zij betaalt de dag van vandaag aan 1.1 glas? Ik verschoot nogmaals toen ik zag dat hetzelfde raam in PVC duurder was dan meranti...
groeten
Wouter

Anoniem

Ik verschoot nogmaals toen ik zag dat hetzelfde raam in PVC duurder was dan meranti...

dat is niks nieuws want met de betere profielen is dat al jaren het geval

Ulrik

ik heb 52euro betaalt,en mensen die ik ken hadden op meerdere plaatsen prijs gevraagd
en allemaal draaide het rond die prijs
ik zou toch maar eens andere ofertes vragen

en wat bedoeld u eigentlijk met niet afgewerkt

hallo,

bedankt voor de reacties, met niet afgewerkt bedoelde ik geplaatst zonder binnenafwerking, dus gewoon opgespoten met purschuim.

mvg
Wouter

sorry, maar ik kan niet goed volgen.
De prijs van 50€/m² is inderdaad de prijs geplaatst van 1.1 glas, maar dit heeft niets te maken met het plaatsen van de raamkader. Het is de prijs voor het plaatsen van het glas in het raam.
Reeds meermaals heb ik er op gewezen dat raamkaders plaatsen niet hetzelfde is als glas plaatsen. Er zijn schrijnwerkers, alu-constructeurs en PVC-raam plaatsers. Daartegenover staat de simpele glazenmaker die niets anders doet dan glas plaatsen.
Verwar het ene niet met het andere.
Dus je sticht wel verwarring door over de prijs van geplaatst glas te beginnen en daarbij te vermelden zonder afwerking, wat dan blijkt over het raam te gaan.
De marktprijs is zeker niet verdrievoudigt. Mat glas is zeker duurder dan klaar glas. Maar de prijs die jij daar hebt is misschien voor mat gelaagd?
Ik geef je morgen de prijs van 1.1 glas klaar,1.1 glas mat en 1.1 glas mat gelaagd.

Er is inderdaad een enorm prijsverschil tussen installateurs, prijsbestekken die ik ontvangen heb voor het vervangen van een gewoon dubbel glas door een 1.1 dubbele beglazing variëren tussen 300 tot 1100 euro (prijs dus voor uithalen van de oude beglazing, plaatsing nieuwe beglazing en afvoeren van oud glas). Er zijn plaatsers die zelfs helemaal geen prijsbestek opsturen.

Het betreft een ruit van ongeveer 2x2 meter, dus uitkijken is zeker de boodschap.

Peter,

je hebt gelijk dat het verwarrend overkomt. Bij deze:

het gaat effectief over een schrijnwerker die nieuwe meranti kaders maakt en daarin 1.1 glas zet waarna hij ze bij ons komt installeren. Deze kaders worden geplaatst maar niet afgewerkt.

De vorige keer heb ik 45m² laten plaasten door dezelfde plaatser en de prijs van het glas was toen een kleine 50€/m² voor hetzelfde 1.1 glas en dit was óók in nieuwe meranti kaders én geplaatst (hij splitst de pijs van het glas en de prijs van de merantiramen telkens op in zijn facturen). Ik merkte dus dat het aandeel van het glas zeer sterk was gestegen.

Met mijn vraag wil ik nagaan deze prijsstijging tov vorige plaatsing effectief een gevolg was van een verdrievoudigde marktprijs dan wel ten gevolge van mijn plaatser die de vorige keer vond dat ik heel snel en zonder discussiëren zijn offerte heb ondertekend waardoor hij misschien dacht er deze keer nog een stuk bijgelapt kon worden... of andere redenen uiteraard...

PS: pittig detail: in antwoord op mijn verwondering via mail over de hoge prijs antwoordde de administratieve kracht van de firma dat glas een olieproduct was en dat dit de prijsstijging veroorzaakte... toen was mijn vertrouwen compleet weg natuurlijk...

PS2: daarnet had ik de zaakvoerder aan de lijn: glas is op basis van zand maar wordt gesmolten door olieverbranding, vandaar... het wordt hoe langer hoe zotter. Iemand een idee hoe zand wordt gesmolten? is dat niet op basis van cokes?

bedankt alvast voor de reacties,

mvg
Wouter

Hallo,

om helemaal volledig te zijn, hierbij het kostenplaatje: een vast raam in meranti met 1.1 mat glas (niet gelaagd) geplaatst met de afmetingen 1.6 op 0.6 m voor de totale prijs (exc btw) van € 462. Dit is € 167 voor het glas (dus nog € 20 duurder dan ik boven aangaf...) en € 295 voor de houten kader.
iemand de dag van vandaag soortgelijke prijzen gezien?

bedankt alvast
mvg
Wouter

Glas wordt niet gesmolten met cokes, dat is ijzer... Zand wordt gemengd met nog wat additieven, en dan in een oven gesmolten. Deze oven kan verwarmd zijn met gas, stookolie, gelijk wat eigenlijk. Als er maar een voldoende hoge temp bereikt wordt.

mvg,

Toon

vandaag nog aan mensen gevraagd die pas glas hebben geplaatst,was ook maar 54euro
zoals bij mij ongeveer 52 euro en ook al de oude ramen er uitgehaald en meegenomen
nogmaals ga naar verschillende glazeniers en laat prijs maken,dat is gewoon het zekere

Ik betaal 156 €/m2 btw in. voor Thermobel tri (0,6) Met warm edge.
Dit is de gemiddelde prijs voor 77m2 waarbij er minstens 15m2 veiligheids glas voorzien is. Allemaal blank glas.

bedankt voor jullie reacties. Ik ga nog bijkomende offertes vragen.

mvg
Wouter

is dat 1 raam op zich dat moet geplaatst worden, of 1 raam in een heel huis?

Walter

Walter,

1 raam op zich, maar gezien hij hier al 45m² heeft geplaatst(2à3 jaar geleden) en ik hem nu bijkomend nog gevraagd heb een offerte te maken voor een veranda, vind ik niet dat het plaatsen van slechts één raam een meerkost mag opleveren in vergelijking met het plaatsen van een grote hoeveelheid, als dat hetgeen is waar je op doelt.

mvg
Wouter

Wouter,

Ik heb prijs gevraagd bij mij op de firma.
Glas geplaatst in een meranti raam bij ons in het bedrijf.
1.1 klaar glas 95€/m²
1.1 mat glas 140€/m²
1.1 mat gelaagd 140€/m²
Blijkbaar zijn de prijzen toch serieus omhoog gegaan. Er is weer de zoveelste energietoeslag bijgekomen.
Let wel wij zijn niet van de goedkoopste. Een raam geleverd van een groot bedrijf dat veel ramen en glas verzet zal waarschijnlijk een prijs geven die 25% goedkoper is.
Maar je ziet nu het verschil tussen een mat glas en een klaar glas.

Bedankt Peter,

Gezien mijn plaatser het raam al klaar had voordat ik de offerte had gezien (slim...) ga ik het toch maar laten plaatsen. Ik heb wel een korting gekregen zodat ik nu € 318 btw incl betaal ipv de oorspronkelijke prijs van €490.

Groeten,
Wouter

ik heb nog een straffere offerte ontvangen

ruim 300 m² dubbel glas in houten ramen vervangen door 1.1 voor 445€/m²

begrijp niet dat firma dit wil op papier zetten

MVG
stefan

Stefan,

ik hoop dat ze een komma vergeten zijn tussen de 4 en de 5... Of heb je geopteerd voor kogelvrij glas?

groeten
Wouter

Hallo,

Wij willen het glas in onze ramen vervangen door hoogrendementsglas. Het hout, meranti, is in een uitstekende staat. De te vervangen oppervlakte is ongeveer 12m². De spouwmuren zijn niet geïsoleerd, en tot op heden zijn er geen problemen met condensatie.

Ik heb prijsofferten gevraagd bij de firma Ceyssen, uit Heusden, firma Tripo en Huysmans uit Beringen. We ontvingen vrijdag de offerte van Tripo waarin deze ons € 2400 aanrekent voor de vervanging en het werk. Ik verschiet van de prijs want dit komt neer op ongeveer 207 per m², het glas heeft een U waarde van 1.1 voor 1.0 dient € 200 bij betaald te worden.

Heeft iemand enig idee of deze offerte te hoog of juist is. Het zit het met condensatie problemen, waar moeten we op letten om dit te voorkomen.?

Heeft iemand ervaring met het type Heat glas van de firma ceyssens uit Heusden-Zolder

.