WALLTHERM CV HAARD

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een systeem om een cv haard op een buffervat aan te sluiten en nadien solar tubes (zonneboiler) erop aan te sluiten.

Ik ben eens gaan kijken naar walltherm bij een firma in Nederland...daar hadden ze er eentje branden in de showroom.
Klinkt allemaal heel leuk, maar ik zou graag eens in contact komen met mensen die dergelijk systeem al een tijdje hebben draaien...en hun ervaringen te horen.

Hans, wat is jouw mening over dergelijk systeem.
Ik zit met een oud huis van 1952 waarvan we het dak gaan vernieuwen en grondig isoleren, nieuwe ramen steken en waar de huidige brander ook aan vervanging toe is.

Ik zou als ik dan toch de moeite in hout klieven steek graag hebben dat niet 1 ruimte warm is maar ook de bovenliggende kamers (speelkamer).

Woon in de Kempen, dus als er iemand ervaring mee heeft, of waar ik eventueel eens kan komen kijken.

Voor-en nadelen, je mag ze allemaal geven..

mvg,
Franky

Reacties

 Volgens mij is het nadeel  dat het moeilijk regelbaar is . Ook op een bewolkte zomerdag zal je misschien met je zonnepanelen geen warmte kunnen leveren. Als er dan SWW nodig is kun je in de problemen geraken. 

Een haard is misschien wel romatisch maar heeft volgens mijn weten geen al te hoog rendement.

Ik vind  een haard als romatisch warmtebron ok maar daarnaast zal er een continu systeem moeten zijn die regelbaar is en die SWW maakt.

 

Persoonlijke ervaringen met de Walltherm ga je eerder vinden op duitstalige fora. Deze kachel kan o.a. gebruikt worden in LEW en passiefhuizen, dwz. dat de vermogens aan deze woningen worden aangepast. Oververhitting wordt geneutraliseerd met een isolatiemantel. Straling en convectie worden beperkt door de isolatiemantel en dubbele beglazing van het raampje. Het cv gedeelte kan je aansluiten aan een zonneboiler om andere ruimten te verwarmen. Ik weet wel dat het kuisen van de warmtewisselaar tijdrovend en frequent moet uitgevoerd worden. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een finoven van Tigchelaar. De nieuwe afgewerkte modellen PREFIN worden dit weekend  op de beurs in Antwerpen voorgesteld. Deze kachels worden ook uitgerust met een buisjeswarmtewisselaar, (bijna) géén onderhoud, mogelijk is zo een kachel iets voor jouw situatie? Wij hebben een finoven met buisjeswarmtewisselaar, werkt perfect. Je kan onze configuratie bekijken tijdens de opendeurdagen, inschrijven natuurlijk!

Mon

Hallo,

 

Heeft iemand al enig nieuws over die Prefin kachel? Ervaringen (reeds?), prijs?

Groeten

 

Ik heb de prefin gaan bekijken op de beurs hout en groen wonen. Het is een nieuw model dus er was nog niet echt veel gebruikservaring.

 

Er zijn 3 beschikbare modellen: Prefin 6 (1000Kg) (40kWh), de 12 (1500Kg) (60kWh) en de 18 (3100Kg) (120kWh). Het is een zeer geslaagd ontwerp en wacht ook op wat praktijkervaring want het staat me wel aan. Zou zoiets graag combineren met een buffervat voor vloerverwarming en SWW.

 

 

Ik ben ook op zoek naar info rond de prefin kachel, de overgang van de 12(1500kg) naar de 18 (3100kg) lijkt me nogal groot...

Volgens de website zou je deze kachel nog zelf kunnen schilderen of stuccen?

Heeft u soms een idee van de prijzen?

Hoi allen,

Ik ben momenteel ook het twijfelen tussen de bestaande finovens met waterzijdige energieafgifte (zoals de Juhanna of Anna van Linnatuli), en houtvergassers met CV aansluiting zoals de Walltherm, Powall, Jupo, etc...   heeft er iemand ervaring met de Juhanna of Walltherm aub?   Een praktijksituatie van de powall ben ik reeds eens gaan bekijken.  De Prefin van Tigchelkachels blijkt niet meer gemaakt te worde, vnl door eenb tekort aan vraag?

Ik ben zowel op naar voor- als  nadelen van de verschillende modellen.  De investering is te fors om een foute keuze te maken, iets dat we reeds deden door een kleine 10 jaar geleden een DDG aan te kopen.

Groeten,

Jeroen