Wandverwarming pro

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Voor onze nieuwbouw proberen we qua verwarming uit ons dilemma te raken:
Benedenverdiep wordt sowieso vloerverwarming
We overwegen in de toekomst een warmtepomp, maar krijgen tegenwoordig enkel nog belastingvermindering voor een captatienet (wat onderaan de lijst stond owv de hele "boel" in de tuin) dus we zijn er nog niet uit. Alleszins willen we om die reden voor lage temperatuur gaan, wat ons beperkt tot vloer- of wandverwarming boven.

Pro wandverwarming = reageert wat sneller dan vloerverwarming (vind het zo zinloos om altijd vloerverwarming op te zetten in ruimtes die we in eerste instantie NIET gaan verwarmen), compatibel met warmtepomp, neemt geen plaats in

Anti wandverwarming = plakwerk wordt een stuk duurder (hoeveel is intussen in aanvraag), Wandverwarming is vrij nieuw en we weten dus niet of men er tevreden van is, er moet tegen zoveel muren dit voorzien worden, dat het moeilijk wordt je kasten te zetten of je moet van tevoren dit perfect weten en nooit meer verplaatsen. Ook levenslang rekening houden met waar de buizen lopen als je iets wil ophangen.

Maw: als vloerverwarming niet méér verbruikt, is dan de keuze niet snel gemaakt, ookal moet je je hele huis verwarmen? Eventueel enkel wandverwarming in de badkamer EXTRA voorzien?

Wie kan zulke berekeningen voor je maken? De EPB verslaggever?

groetjes
Tamara