warm platdak bij-isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb in de (losstaande onverwarmde) garage een houtenlatwerk, waarop een osb rust, een dampscherm en een enkele laag PIR van 9 cm afgewerkt met epdm. Na de isolatie van het huis heb ik nog veel stukken isolatie over zowel resol als glaswol. Mag ik aan de binnenzijde van het gebinte nog isoleren met deze restjes ? Of bestaat het gevaar op condens ? alvast bedankt

Reacties

ik zou eerder zeggen: neen, weinig tot geen kans op condens

reden hiervoor is dat je met 'warmere' materialen in het dak zit en de isolatie die al tamelijk aan de buitenkant is geplaatst.

Het houten latwerk zelf geeft meestal geen condens (al ooit condens op hout zelf zien ontstaan?).

Als je dus het lattenwerk nog verder opvult met resol of glaswol zou je best wel een tweede dampscherm plaatsen. Dat 2de dampscherm moet dan de nieuwe isolatie beschermen tegen het vocht in de lucht in de garage.

Eventueel kan je het dampscherm achterwege laten als je de garage niet gaat verwarmen. Dan is er uiteraard bijna geen opstijgend vocht.