Warmtepomp met verticale boring in combinatie met vloerverwarming en misschien wandverwarming of convectoren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

De plannen om ons bestaand huis te verbouwen en uit te breiden zijn klaar; nu moeten we beslissen ivm energie.

We denken aan een warmtepomp met verticale boring omdat onze tuin te klein is. Op de bendenverdieping komt vloerverwarming, maar we zijn niet zeker hoe de bovenverdieping aan te pakken. Boven hebben we drie slaapkamers (waarvan twee met een douche en wasbak), een badkamer en een bureau

In principe hou ik niet van verwarming op de slaapkamers en was ik zinnens ofwel overal boven vloerverwarming te leggen, misschien met aparte circuits voor de slaapkamers. Onze aannemer stelt me voor convectoren op de slaapkamers te plaatsen en ik lees nu ook over wandverwarming.

Wat te doen ?

We wonen in Luxemburg op een zuidelijk gerichten helling. De subsidies voor een geothermische warmtepomp met verticale boring zijn meer dan 8000€ dus we hebben wat speelruimte

Reacties

celsius

met een WP zeker geen convectoren gebruiken, die vragen een te hoge watert° wat de COP van je WP om zeep helpt.  probeer de watert° steeds te beperken tot 35°, en dan is vloer- of muurverwarming de ideale combinatie.  muurverwarming in de slaapkamers heeft als voordeel dat het veel sneller reageert dan vloerverwarming. wel niet aan de wand waar het bed staat!

hans d

hoi

 

ben leek maar als je een totale renovatie opteert en je zou een balansventilatie systeem D met wtw plaatsen.  In wezen ontrek je dan warmte in de natte ruimtes die hun temp afgeven aan de lucht die naar de droge ruimtes gaat, dus de temperatuur van de aangevoerde lucht verwarmt als het ware de slaapkamers boven. de koude zal alleszins gebroken zijn. dus is er dan verwarming nodig op de kamers?

Is maar een bepaalde denkwijze. klopt deze? of zie ik iets over het hoofd?

 

teach me

convectoren steken me inderdaad een beetje tegen omdat het weer plaats inneemt.... Ik lees dat je wandverwarming het best in combinatie met leem (ipv plaaster gebruikt) ? IS de warmte die dit procudeert evenveel als bij VV ?

alles hangt een beetje af van de opbouw, maar doordat je normaliter met een dunnere opbouw werkt, zal je wat meer en ook sneller warmte krijgen.

hans d

Celcius,

kan je een idee geven van hoeveel energie je nodig hebt om te verwarmen?

Walter

te vroeg in deze fase...we zitten met een voorproject